19 Mayıs'ta kahverengi kokarca ile mücadele sürüyor
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde tarım ürünlerine zarar veren kahverengi kokarca zararlısına karşı biyosidal mücadele çalışmaları başlatıldı. Üreticilerin de destek verdiği uygulamalar Çetillipınar Mahallesi'nde gerçekleştirildi.
Samsun’da tarımsal üretimi tehdit eden Kahverengi kokarca ile mücadele çalışmaları devam ediyor. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında 19 Mayıs ilçesine bağlı Çetillipınar Mahallesi’nde biyosidal uygulamalar başlatıldı.
Tarım ürünlerine ciddi zararlar veren zararlıya karşı gerçekleştirilen çalışmalar, mahalle muhtarı Bilal Keskin’in organizasyonu ve 19 Mayıs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle yürütüldü.
Bölgede yapılan uygulamalara mahalledeki üreticiler de aktif şekilde katılarak destek verdi.
Yetkililer, tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.