117 içme suyu projesi uygulamaya koyuldu
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muzaffer Kayaoğlu, 'İçme suyu çalışmalarındaki esas amacımız, köylere ihtiyacı oranında su götürmek' dedi.
Kayaoğlu, İl Özel İdaresi'nin 2011 yılı yatırım programları kapsamında 117 içme suyu projesinin hızla uygulamaya konulduğu bilgisini verdi. KÖYDES kapsamında tahsili gerçekleştirilen ödenekten tüm ilçelerin ihtiyaç duyduğu asfalt, akaryakıt, yedek parça ve boru alımı gibi giderler çıkarıldıktan sonra yatırım bütçesinin %67'sinin içme sularına aktarıldığı ifade eden Kayaoğlu, ““Sayın Valimizin başkanlığında, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve kaymakamların bulunduğu tahsisat komisyonunun almış olduğu kararlar neticesinde İlimiz kırsal alanına yönelik 117 yeni içme suyu projesinin hayata geçirilmesi ön görülmüştür” dedi.
İçme suyu hizmetlerinin sağlıklı yürütülmesi noktasında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un ve İl Genel Meclisi'nin son derece hassas olduğunu vurgulayan Kayaoğlu, esas amaçlarının köylere ihtiyacı oranında su götürmek olduğunu söyleyerek, “Samsun İl Özel İdaresi ve 17 İlçe Kaymakamlığının ortaklaşa yürütmüş olduğu KÖYDES uygulamaları kapsamında 2011 yılında yapmayı planladığımız 117 içme suyu projemiz mevcuttur. Bu 117 projeden 80'i tamamlanarak ihalesi yapılmak üzere kaymakamlıklara teslim edilmiştir. Geriye kalan işlerin projeleri ise bir ay içinde bitirilerek ilçelere ihale edilmek üzere teslim edilecektir” diye konuştu.
Hazırlanan projelerin hala yürürlükte olan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak, nitelikli ve sıhhi suyu köylere götürmek için aynı zamanda da şebekeli sistem olarak hazırlandığını söyleyen Kayaoğlu, projelerin bir kısmının tadilat projesi, bir kısmının ise mevcut sistemi günün koşullarına uygun hale getirmek olduğunu belirtti.