1 SAHA, 6 TAKIM! SAHA İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR
Canik ilçesinde Gençlik Spor Bakanlığına bağlı halı sahada hocalar, veliler ve sahada oynayan gençler, 1 sahada 6 takım top oynandığını, sahalarının yetersiz kaldığını ifade ederek acilen yetkililerden ek saha talebinde bulunuyorlar.
Samsun’un Canik ilçesinde, ilçe belediyesinin karşısında, Millet Bahçesi’nin yanındaki Gençlik Spor Bakanlığı çatısı altında hizmet veren 1 Futbol halı sahasında, 6 takımın oyun oynanması sahayı kullananlar tarafından isteklere neden oluyor. Halı saha hocaları, veliler ve sahada idman yapan çocuklar, 6 farklı takımın oynadığı saha ortamında verimli bir şekilde çalışma yapamadıklarını, zaman zaman çarpışmaların, top karışmalarının ve yeni gelecek olan çocuklara yer açamamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar.


Saha hocası Mustafa Sinecek, CİMER de dahil gerekli yerlere müracaat ettiğini ancak hiçbir sonuç alamadıklarını belirterek, Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüklerinden ve Samsun Milletvekillerinden, çocukları kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak tutan, ulaşımı her genç ve çocuk için kolay olan futbol sahalarının yanına ek sahalar yapılmasını, Canik ilçesine spor kompleksi kazandırılmasını istiyorlar.
“CİMER’E BİLE YAZDIK, SONUÇ ALAMADIK”
Fenerspor Teknik Direktörü Mustafa Sinecek, Canik ilçesindeki saha yetersizliğinden dert yanarak Tek sahada 5-6 takımın bir arada antrenman yapmaya çalıştığını ve dolayısıyla sporcuların sağlıklı ortamda gelişim sağlayamadığını vurguladı. Sinecek, “Saha şartlarımız kötü olduğu için zorlanıyoruz. Ek olarak yeni sahalar istiyoruz. ‘Yetersiz’ kelimesi hafif kalır, öyle bir sıkıntı içerisindeyiz. 1 sahamız var, 5 takım çalışma yapıyoruz, bazen 6 takım oluyor. Yetmiyor. Gelen çocuk çok ama karşılayamıyoruz. Bu çocuklar spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar ancak yetersiz sahamız var. Dışarıda kalan çocuklar ne yapacaklar ? Her yere söyledik, bizi duysunlar. CİMER’e bile yazdık, sonuç alamadık. Kimsenin umurunda değil. Ben de kendi imkânlarımla buraya ek ufak bir yere saha yaptım. yetkililerin yapması gerekeni yaptım.” Dedi.


“BURAYA BİR SPOR KOMPLEKSİ İSTİYORUZ.”
Millet bahçesiyle birlikte sahalarının teke düştüğünü vurgulayan Sinecek, “Buraya millet bahçesi yapılmadan önce 4 sahamız vardı. Toprak sahaydı ama mutluyduk, çalışıyorduk. Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın eseri olarak millet bahçesi yapıldı. Sahamız azaldı, buraya ek sahalarla bir spor kompleksi istiyoruz.” Şeklinde konuştu.
“TOPLAR KARIŞIYOR, RAHAT ANTRENMAN YAPAMIYORUZ”
Sahada futbol oynayan çocuklar da sorunları dile getirdi. Baki Balta, Tunahan Akbaş, Fatih Talha Okur, Kaan Berk Şeker, Muhammet Ali Özmen, Yasin Yamanoğlu, Nazım Ozan ve Musa Demir ortak açıklamalarında, “1 tane sahamız var. Saha çok küçük. Burada birçok takım oluyor ve diğer takımlarla antrenman yaparken çarpışıyoruz, toplar karışıyor. Rahat antrenman ve idmanlarımızı yapamıyoruz.” İfadelerini kullandılar.

“BURAYA EK SAHALAR YAPILIRSA ÇOK GÜZEL OLUR”
Sahada futbol oynayan çocuğunun antrenmanlarını izlemeye gelen veli Nizamettin Balta ise, “Her gün çocuğumun idmanına geliyorum, seyrediyorum. Çocuklar çarpışıyorlar, Canik’te saha yetersiz. Burası çocuklarımızın ulaşımı açısından da ideal. Buraya ek sahalar yapılırsa çok güzel olur. Diğer veliler de benimle aynı fikirde.” dedi.

“SAHALAR OLMASA ÇOCUKLARIMIZ NE YAPACAK?”
Torununu futbol maçlarına getiren Emine Akman da, “Sahalar yetersiz, daha çok saha istiyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi sporla ve sahalarla kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan uzak tutuyoruz. Sahalar olmasa ne yapacaklar? Geniş ve ek sahalar istiyoruz. Diğer veliler ve vatandaşlar da sahalarımızın yetersiz olduğunu söylüyor.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR, EK SAHA KAPIDA !
Mevcut talepler ve konuya ilişkin olarak Gençlik ve Spor Samsun İl Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik ilçesinde ikinci bir futbol halı saha çalışmasının sürdürüldüğünü belirtti. Canik Kızılay deposunun yakınında yer alan ve tamamlanmak üzere olan sahanın, yapımı bitirildiğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine devredileceği ifade edildi.
Öte yandan, talepte bulunulan eski sahanın bulunduğu alanda ise ek halı sahaların yapımına uygun bir yerin bulunmadığı da ulaşılan bilgiler arasında yer aldı.