'Bakan Kılıç' destekli misafirler geldi

Aslen Çarşambalı olan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Çakır, 'Hakkari-Samsun Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında 15 kişilik bir öğrenci grubu ile Karadeniz bölgesine gezi düzenledi. Gezi boyunca bölgeyi ziyaret ederek birli alacaklar

Bir hafta boyunca Karadeniz Bölgesi'ni gezecek olan aslen Çarşambalı olan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Çakır, 15 kişilik öğrenci grubu ile önce ki gün Çarşamba’ya geldiler. İlçeye gelişlerinde ilk olarak Orta Mahallede ki baba ocağını ziyaret eden Öğretim Görevlisi Hakan Çakır, “Çarşamba’ da uzun süre özel bir dershanede Öğretmen olarak görev yaptım. Artık Hakkari Üniversitesinde Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. Bu yıl 15 Kişilik Üniversitemiz öğrencileri ile Karadeniz turu düzenleyerek bölgemizi tanıtmak ve Hakkari ile Karadeniz ve il, ilçeleri arasında köprü kurmayı hedefliyoruz. Bu nedenle başka Samsun ve İçleri olmak üzere Karadeniz’de Ordu, Trabzon gibi illeri gezerek bu bölgede bulunacağız” dedi.

Samsun’ a geldikten sonra ilk olarak Ayvacık İlçesine giden Çakır ve beraberinde ki Öğrenciler İlçenin sembolü haline gelen Eynel Köprüsü üzerinden Yeşilırmak'ı seyretme imkanı buldu. Hasan Uğurlu Barajı'nın gezilmesinin ardından Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği gönüllüleri ile bir araya gelen Hakkarili öğrenciler, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe'ye günün hatırası olarak bir hediye takdim ettiler.
Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ercan Albayrak da öğrencilere Hakkari'nin ünlü ters lalesinin figürünü taşıyan bir ebru tablosu hediye etti. Ayvacık'ta gördükleri misafirperverlikten son derece memnun kaldıklarını belirten Hakkarili öğrenciler, Ayvacık'ta 19 Mayıs'ta düzenlenen uçan fener şenliğine katılmak için yeniden geleceklerini dile getirerek, dernek üyelerini de Nevruz törenlerinde Hakkari'de ağırlamak istediklerini söylediler.

Proje sorumlusu Çarşambalı Öğretim Görevlisi Hakan Çakır, daha önce öğrencileri ile birlikte İzmir'e gittiklerini, bu gezinin ise ikinci olduğunu belirterek, "Proje Samsun Valiliği, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın desteği ile gerçekleştiriliyor. Gezi kapsamında Ordu, Giresun ve Trabzon'a da gidilecek. Samsun'da birçok kurumu ziyaret edeceğiz. Hakkari'den çok değerli öğrencileri getirdik. Onların da ufku açılacak. Katkı sağlayan ve bizleri ağırlayan herkese teşekkür ederiz" dedi. Terce mevkiinde bulunan ahşap evde çay ikram edilen Hakkarili öğrenciler daha sonra evin bahçesinde yörenin ünlü halk oyunu şemmame oynadılar. Heyet daha sonra ilçeden ayrılırken bir süre daha Samsun il ve ilçelerinde ki gezi ve ziyaretlerini sürdürecekleri öğrenildi.

HABER MERKEZİ

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme