'Amcamı derin devlet mi öldürdü?'

Ermeni teröristlerin 1984'te şehit ettiği Büyükelçi Galip Balkar'ın yeğeni, Ayhan Çarkın'ın iddiası karşısında Ermenistan'ı AHİM'e şikayet etme konusunda tereddüte düştü.

 

 
Çarkın, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 'bazı büyükelçileri derin devletin öldürdüğü' iddiasını ortaya atmıştı. Balkar'ın yeğenleri, bu konuya açıklık getirilmesini istiyor. 
 
Ermeni saldırganlar tarafından şehit edilen Büyükelçi Galip Balkar'ın yeğeni, Ermenistan'ı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AHİM)'e şikayet etmeye hazırlanırken eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın 'Bazı büyükelçilerimizi derin devlet öldürdü' açıklamasıyla şaşkınlığa uğradı. Büyükelçi Galip Balkar'ın yeğeni Celal Balkar, "Biz yıllarca amcamızın katillerini Ermeniler olarak bildik. Ancak Çarkın'ın açıklaması bizleri tereddüte düşürdü. Kafamızdaki şüphelerin izale edilmesi için devletimizin gerekli çalışmayı yapmasını bekliyoruz." dedi. 
 
Amcalarının katillerinin Ermenistan vatandaşı olması sebebiyle Ermenistan'ın dünya nezdinde suçlu olarak ilan edilmesi için AHİM'e müracaat etmeye hazırlanan aile, Ayhan Çarkın'ın medyaya yansıyan açıklamaları ile şaşkınlık yaşıyor. Balkar'ın Samsun'da yaşayan yeğeni Celal Balkar (33), "Bu konuda değişik girişimlerimiz oldu. En son amcamızın da arkadaşı olan emekli büyükelçi CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen'e gittik. Bu konuda Öymen, AHİM'e gidebileceğimizi ve Ermenistan devletini mahkemeye verebileceğimizi söyledi." diye konuştu. 
 
Bu yönde çalışmalara başlayan Balkar ailesi, Ayhan Çarkın'ın 'Bazı Büyükelçilerimizi Ermeniler değil devlet öldürdü. Bu işler içerden yardım almadan olmaz.' şeklindeki açıklamaları aileyi amcalarının katilleri konusunda tereddüte düşürdü. Balkar, amcasının evlenmediği için en yakın akrabaları olarak kendilerinin kaldığını belirterek, "Bizim tazminat veya para gibi bir beklentimiz yok. Ermenistan her yıl Türkiye'yi uluslar arası arenada soykırımla suçlayarak tehdit ediyor. Oysa kendi vatandaşları da amcamı şehit etti. Onlar da dünyaya bunun hesabını vermeliler." dedi. Balkar, Çarkın'ın açıklamalarından sonra tereddüt yaşadıklarını, devletin bu konuya bir açıklık kazandırmasını istediklerini dile getirdi. 
 
Celal Kemal Balkar, bu konuda Dışişleri bakanlığına başvurduğunu belirtirken Dışişler Bakanlığı'ndan, "Sayın Balkar,Basında yer alan sözkonusu beyanların herhangi bir delile dayanmadığı görülmekle birlikte, bahsekonu iddiaların muhatabının kurum olarak Bakanlığımız olmadığı hususu da takdir edilecektir. Ayrıca yargı mercilerimize intikal etmiş bir konu hakkında, Bakanlığımızca ifade beyanı ya da yorumda bulunmak yargıya müdahale niteliği taşıyabilecektir. Yüce yargımızca konuya ilişkin yapılacak araştırmalar sonucunda sözkonusu beyanların aydınlanacağı düşünülmektedir.Bilgi edinmenizi saygılarımla rica ederim." yanıtını aldı. 
 
Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Galip Balkar, iki Ermeni terörist tarafından 9 Mart'ta düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırıyı yapan Kirkor Levonian ile Raffi Aleksandre Elbekian, olaydan tam bir yıl sonra 9 Mart 1984'te 20'şer yıl ağır hapis cezasına çarptırılmıştı. 
 
WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!

Bakmadan Geçme