Zeytin Dalı Harekatı’na ‘zeytin dalı’ ile destek

Zeytin Dalı Harekatı’na ‘zeytin dalı’ ile destek
Memur-Sen tarafından düzenlenen "Tüm Anadolu Ayaktayız, Emperyalizme Karşı Savaştayız" eylemine ‘zeytin dalı’ ile gelen vatandaşlar, Mehmetçiğe destek verdi

Memur-Sen tarafından Türkiye’nin 81 ilinde düzenlenen “Tüm Anadolu Ayaktayız, Emperyalizme Karşı Savaştayız” başlıklı basın açıklamasında Samsun’da renkli görüntüler yaşandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki basın açıklamasına katılan vatandaşlar, Afrin'de son saldırıda şehit düşen 11 asker ve helikopterin kırıma uğraması sonucu şehit olan 2 pilotun fotoğraflarını taşıdı. Bazı vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri zeytin dalları ile operasyona destek mesajları verdiler. Kalabalık zaman zaman “Reis, bizi Afrin’e götür” sloganları attı.

 

20180214aw306642_02.jpg
TSK ile Afrin operasyonunu yürüten Özgür Suriye Ordusu mensuplarına terörist diyenleri eleştiren Samsun Valisi Osman Kaymak, “Terör örgütleri, Doğu ve Güneydoğu’da şehit vermekle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkamayacaklarını anladılar. Onun için 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulundular. 15 Temmuz, terör örgütlerinin uluslararası güçlerle işbirliğinin göstergesidir. Bugün ise başka bir oyun oynanıyor. 15 Temmuz’da yıkamadıkları Türk milletini, bugün ABD ve İsrail’i de yanlarına alarak Güneydoğu’da bir Kürt devleti kurdurmak istiyorlar. 30 senedir sınırlarımız içerisinde Kürt devleti kurulmaması için uğraşıyoruz. Biz Kürtlere karşı değiliz. 30 senedir kuramadıkları Kürt devletini bugün Afrin’de, Suriye ile Irak’ın kuzeyinde kurmaya çalışıyorlar. Bu milletin evlatları buna da izin vermeyecektir. Milletin gerçek sahipleri, tavrını ortaya koyuyor. Bugün içimizde milletin içinden görünüp de ‘ÖSO teröristtir’ diyerek Afrin operasyonunu sulandırmaya, içimizdeki birlik ve beraberliği bölmeye çalışanlar kesinlikle işbirlikçidir, emperyalistlerle beraber hareket eden insanlardır” dedi.

 

20180214aw306642_03-(1).jpg
Daha sonra basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Nejdet Güneysu, “TSK Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiriyor. Harekatın 26. günündeyiz. Beklemesinler deyip cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi de gazilik makamına ulaştı. Operasyon başlangıcından bugüne kadar ‘düğüne gidiyoruz’ diyen 31 Mehmetçiğimizi şahadete uğurladı. Onlar ölümü öldürdüler ve ölümsüzlük otağını mesken tuttular. Zeytin Dalı Harekatı’nın hedeflerini ve amaçlarını anlamakta zorlananlar, yanlış anlamak için çırpınanlar, yanlış anlatmak için uğraşanlar var. Türkiye’nin terörle mücadele konseptini, terör örgütlerine yönelik bitirici hamlesini ‘savaş’ olarak göstermeye çalışanlar var. Emperyal kulvarlarda kapitalist blokta yer alan sözüm ona müttefik ve dost ülkelerin Türkiye’ye yönelik örtülü savaş ilanını sivil hissiyatı ambalajıyla perdelemeye çalışanlar var. Afrin’de yaşananları anlatan iki fotoğraf vardır. Birincisi küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan Türkiye’dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan silah ve mühimmat yardımıyla terör örgütüyle stratejik ortaklık kuran Türkiye’nin düşmanları var. Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz” diye konuştu.
Basın açıklaması, son zamanda şehit olan askerlerin isminin okunması ve dualarla son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber