Zeybek’ten ‘23 Nisan’ mesajı

Zeybek’ten ‘23 Nisan’ mesajı
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101’inci yıldönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz. Bir asır önce “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle, yüce önder Atatürk liderliğinde, halkın temsilcileri ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, emperyalist işgalcilere ve yerli işbirlikçilere karşı müthiş bir zafer kazanmıştır. Bu zaferle TBMM, siyasi tarihte, kurtuluş ve kuruluşun simgesi Gazi unvanına sahip yegâne meclistir.

    Milletvekili Zeybek, “Geçen 100 yıllık süreçte, millet egemenliği yerine saltanat ve hilafet özlemine düşenlere, halkın masum dini inançlarını kendi çıkarları için sömüren cemaat ve tarikat yapılanmalarına, demokrasiyi sekteye uğratan askeri darbelere rağmen ulustan aldığı yetki ve güçle,  Türkiye Büyük Millet Meclisi dimdik ayaktadır. Bugün yetkileri törpülenen, işlevsiz hale getirilmek istenen Gazi Meclis, inanıyorum ki 29 Ekim 2023'de, kutlayacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılında, parlamenter rejimin güçlendirilmesiyle, yeniden demokrasinin ve milli egemenliğin gerçek merkezi olacaktır.

     Türk devriminde çok önemli bir yere sahip olan TBMM’nin kuruluş tarihi(23 Nisan 1920), Atatürk tarafından 23 Nisan 1929'da, bayramın çocuklara armağan edilmesiyle, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Çocuklar yaşamın anlamı, mutluluğu ve güzelliğidir. Onlar laik, çağdaş, barışçıl Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğidir. Umut ediyorum ki küresel Covid-19 salgınının bertaraf edilmesiyle, çocuklarımız sokaklarda, parklarda bayramlarını doyasıya kutlayacak ve Atatürk’e olan sevgi ve inançlarını haykıracaklardır.

   Milletvekili Zeybek, “Bu duygu ve düşüncelerle, tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi,  rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir