ZEYBEK’TEN 1 MAYIS MESAJI

ZEYBEK’TEN 1 MAYIS MESAJI
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “1 Mayıs Dünya işçilerinin, emekçilerinin birlik ve dayanışma mücadelesinin günüdür.” dedi.

TEK BAŞINA KURTULUŞ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “İşçiler, İnsanca yaşam koşullarında çalışmak için örgütlenerek mücadele başlattılar. Çalışma taleplerinin yanında ekonomik ve demokratik hakların gündeme taşınması için; İşçilerin uluslararası birliğini savunan çalışmalar yapıldı. Kapitalizm ve sanayinin gelişmesine bağlı olarak; 1800 yılların başında emekçiler, işçiler; çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için örgütlendiler. İşçilerin örgütlü mücadelesi sonucunda; ABD ve İngiltere de 1850’li yıllarda çalışma saat sürelerini kabul eden yasalar çıkartıldı.  İşçi Sendikaları; her türlü saldırılara rağmen, Emek örgütlenmesi mücadelesinden yılmadan, 1 Enternasyonal’in 1866 yılında toplanan kongresinde yasal çalışma süresinin 8 Saat’e indirilmesinin kabul edilmesi ile uluslararası boyut kazanmıştır. Emekçilerin mücadelesi yalnız çalışma süreleri ile sınırlı kalmamış ekonomik, demokratik taleplerle birlikte zaman zaman güncellenen hakların alınması için gerekli dayanışma gerçekleşmiştir.  Emek dayanışmasının birliğini bozmak, direncini kırmak için; Dünyanın değişik ülkelerinde işçilere saldırmanın yanında, işçi önderlerine idam cezalarının verilmesi ve infazların gerçekleşmesi, saldırılar sonunda birçok işçinin yaşamını kaybetmesi; Emekçilerin dayanışma direnç gücünü kıramamıştır.  Emekçiler, üretimden gelen güçlerini kullanarak; iyi çalışma koşullarının yanında ekonomik, demokratik kazanımlar sağlamışlardır. ‘’1 Mayıs işçi bayramı’’ Bu kazanımlardan birisidir.

SALDIRILAR SON BULSUN!..

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “ Emek ve Demokrasi taleplerine dünyada olduğu gibi ülkemizde de 1 Mayıs işçi bayramlarında çeşitli saldırılar yapılmıştır,1977 yılında Taksim meydanında 1 Mayıs kutlamasına yapılan saldırıda 37 işçinin hayatını kaybetmesi ve faillerin hala bulunamaması düşündürücüdür. Her yıl dünya ve ülkemizde kutlanan” 1 Mayıs Emek-İşçi ve Dayanışma Bayramına “ saldırılar yapılmaktadır, bu saldırılar’ da can kayıpları İşçi sınıfının 1 Mayıs kutlamalarını engelleyememiş, Engelleyemeyecektir.  Emek örgütlerinin, ekonomik, demokratik taleplerini uygarcaifade etmelerini önemsiyoruz, Emekçilerin güncellenen taleplerini demokratik yollarla ifade etmelerini anlamlı ve doğru buluyor CHP olarak emekçi halkımızın haklı taleplerini destekliyoruz.   1 Mayıs İşçi-Emek ve Dayanışma Bayramını; Dil, Din, Renk, Irk, Cinsiyet ve Kültür farkı gözetmeksizin emeği ile yaşamlarını sürdürenlerin bayramıdır. Emekçiler tek başına kurtuluşun çare olmadığını bilmekte örgütlenmeye ayrı bir önem vermektedirler. Çalışan, üretime katkı yapan emekçilerin;” 1 MAYIS İŞÇİ-EMEK VE DAYANIŞMA BAYRAMI” kutlu olsun.” Dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel