Zeybek’in Teklifi TBMM’ de kabul edildi

Zeybek’in Teklifi TBMM’ de kabul edildi
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek;  TBMM de görüşülmekte olan 502 Sıra sayılı Kanun Tasarısının 60 Maddesinde söz alarak sorunları dile getirdi

Zeybek, “TBMM Başkanlığı Plan Bütçe Komisyonuna 10 Kasım 2016 tarihinde 4706 sayılı Hazineye ait taşınmaz malların değerlendirilmesi ve Katma değer vergisi Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi vermiştim. Kanun gerekçesinde; Kamu arsa ve arazileri üzerinde yapı yapmış vatandaşlara, bedelsiz verilmesini teklifi ile 29 Mart 2014 seçimlerinin yapıldığı tarihin baz alınmasını istemiştim. Teklif ettiğim Torba Yasa 60 Madde 4706 sayılı kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiş ve altıncı fıkrasında yer alan “19-07-2003” ibaresi “30-03-2014” şeklinde değiştirilmelidir. “ dedi.

Zeybek konuşmasının devamında, “Üzerinde sınırlı ayni hak tesis edilmiş Hazineye ait taşınmazların satışında ise satış bedelinin en az yüzde otuzu peşin, kalanı beş yılda, on taksitle ve kanuni faizi ile ödenir.” Şeklindedir.   Bu yasa tasarısıyla, Kamu arsaları, arazileri üzerinde vatandaşlarımızın yapmış oldukları yapıların ve arsalar üzerindeki sorunların kökten çözülmesi vatandaşın sorunlarına merhem olunması için Partimizin önerisinin diğer siyasi partiler tarafından dikkate alınarak TBMM tarafından değiştirilmesini talep ediyoruz.  Yasanın TBMM’ den geçişi; 502 sıra sayılı “Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair Kanun Tasarısının” çerçeve 60 maddesi ile 4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesi maddesinin altıncı fıkrasında değiştirilmesi öngörülen “19-07-2003” ibaresi” 30-03-2014” şeklinde değiştirilmesine katkı veren parti ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

 

“TORBA YASA İÇERİSİNDE DAR GELİRLİLERİN SORUNLARI DİKKATE ALINMAMIŞTIR”
 

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Atasından, dedesinden kalmış topraklara sahiplik etmiş, tuğla üzerine, tuğla koymuş, taş üstüne, taş koymuş ve kendi üzerine yapılaşma yapmış, mülk edinmiş, topraklara sahiplik etmiş vatandaşlara bedelsiz, olmuyor sa cuzi bedelle verilmesini talep ediyoruz. Teklifimizi AKP kabul etmedi. Mevcut teklifin asıl amacının Hazineye gelir sağlamak olduğunu ve bu gerekçe ile gündeme geldiğini görmekteyiz. Bu sorunun temelli çözüle bilmesi için 2014 Mahalli seçimlerinin yapıldığı tarihin son tarih olarak alınması doğru olmuştur.  Bu yasa tasarısıyla, Kamu arsaları, arazileri üzerinde vatandaşlarımızın yapmış oldukları yapıların ve arsalar üzerindeki sorunların kökten çözülmesi vatandaşın sorunlarına merhem olunması için Partimizin önerisine TBMM de temsil edilen partiler ve milletvekilleri tarafından destek verilmesine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

CHP Milletvekili, “Cumhuriyet hükümetleri döneminde yapılmış olan yapıları sata, sata iktidarın bitiremediği, hesapları tutmayınca bu tür yerlerin, vatandaşın geçmişten gelen kazanımlarını yok sayıyorsunuz. Vatandaşın alın teriyle elde ettikleri kazanımlarını satmanızı doğru bulmuyoruz. Torba yasada, bu değişiklikte vatandaşların yararına olan hiçbir şey yoktur. Yani bu torba yasada köylüsünden işçisine, memuruna, emeklisine, esnafına, dar gelirlisine, sanayicisine hiçbir gelir kaydedici durum yoktur. İktidar sahipleri dar gelirliyi unuttu. Tek dertleri yandaşların çıkarlarını korumak.  Borcunu, borçla kapatan Esnaf çaresiz kepenk kapatıyor.  Halktan yana olmayan iktidarın halkın mülklerini satmasını doğru bulmuyoruz.   Kanun teklifimizin kabul edilmesinin Halkımız ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum. “ diyerek konuşmasını tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset