Zeybek, “Kamuya Ek Maliyetler!”

Zeybek, “Kamuya Ek Maliyetler!”
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Özelleştirme süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;” Sümer Holding AŞ’nin özelleştirilmesi, şirketin kapatılması ne zaman sona erecek?  Tasfiye süreci ne zaman tamamlanacaktır? Her yıl bilançolarında zarar açıklayan Sümer Holding A.Ş yatırım programlarından çıkarıldığına göre zarar hanesine yazılanlar; yönetim kurulu ve çalışan personel giderleri olarak görülmektedir. Bu süreç ne zamana kadar sürecek, burada oluşan Kamu zararının azaltılması için özelleştirme süreci tamamlanmalı ya da özelleştirme sürecinden çıkarılarak yatırım programlarına alınmalıdır.”

SÜMER HOLDİNGİN MARKA DEĞERİ KORUNMALIDIR

   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; “Sümerbank’ın üretmiş olduğu çeşitli ürünler adıyla özdeşmiş ve aranılan marka olmuştur. Hereke Halıları bunlardan bazılarıdır. Sümerbank’tan Sümer Holding AŞ’ye dönüşen kuruluşun marka değerine yakışan işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Cumhuriyetin ilk yıllarında halkın temel ihtiyaçlarını karşılayan kurum; güncel gelişmeler paralelinde geliştirilemediği için üretim ve gelir kayıpları yaşamış, zarar ediyor gerekçesiyle özelleştirme kapsamına alınmış, bazı bölümleri de özelleştirilmiştir. Sümer Holding AŞ’ye ait varlıkların yeterince değerlendirilmediği, bazı bölgelerde kuruma ait varlıkların çürümeye terk edildiği ve bazı varlıkları üçüncü şahısların bedel ödemeden kullandığı tespitleri yapılmıştır. Sümer Holding AŞ’nin tüm varlıklarına sahip çıkılması ve değerlendirilmesinin güncel koşullara göre yapılması kamunun yararınadır. Sümer Holding AŞ’nin tüm malvarlıklarını güncel değeri kaç milyon TL dir? Fizibilite çalışmaları ile özelleştirme süreci uzadıkça oluşacak zararı halkımız ödeyecektir.”

 

 Zeybek; “Sümer Holding AŞ’nin marka değerleri ile tamamen satılması giderlerini azaltacaktır. Tasfiye süreçleri uzadıkça kurumun giderlerinde büyük zararların oluşacağı gözükmektedir. Üretim olmadan yalnızca tasfiye işleri ile uğraşan yönetim kurulları ve çalışanların ücretlerini kurum taşıyamaz duruma getirilmiştir. Sümer Holding AŞ’nin özelleştirme süreci hızlandırılmalı, Sümer Holding A.Ş devletin bir başka şirketi ile birleştirilerek şirket üzerinde kadro oluşturan yönetim kurullarının görevlerine son verilmelidir. Sümer Holding A.Ş  üzerindeki bütün kadrolar son bulmalıdır. Süreç hızlanmalı, kamu kurumlarının ihtiyaçları dikkate alınarak gerekirse bedelsiz devir işlemleri yapılmalı ve özelleştirme tamamlanmalı, kamu üzerindeki ek yükler kaldırılmalıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir