Zeybek: “Kadınlarımız aktif görev almalı”

Zeybek: “Kadınlarımız aktif görev almalı”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Kadın Kolları tarafından organize edilen 5 Aralık Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşmasında, bayanları yalnız bırakmadı

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet yönetimiyle kadınlarımız birçok hakka sahip olurken, 1934 yılında Cumhuriyet Halk Partisinin öncülüğünde kadınlarımız seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Toplumda, Aile içinde fedakârlıkları eşit paylaşan ve aile içinde en ağır yükü taşıyan kadınlarımız geçte olsa; seçme ve seçilme hakkına Cumhuriyet Halk Partisi döneminde kavuşmuştur. Kadınlarımız bu toplumun en ağır yükünü taşıyan; Anamız, Eşimiz, Bacımız, Kızlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum. Türk Kadınını Kazanımları Atatürk Devrim ve İlkeleri doğrultusunda gerçekleşmiştir.” dedi.

 

zeybek-“kadinlarimiz-aktif-gorev-almali”2.jpg

ÜRETKEN KADINLARIMIZ SİYASETTE AKTİF GÖREV ALMALI

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Toplumun gelişmesinde önemli görevler üstlenen Kadınlarımız; siyasette temsili yet anlamında yeterli olmadığını görüyoruz. Kadınlarımızın her platformda daha fazla temsil edilmesi için Partimizin uyguladığı kadın kotasını doğru buluyorum. Kadınlarımızın siyaset yapmalarının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Siyasetin her alanında; Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Yerel yönetimlerin her kademesinde daha fazla temsil edilmelerini istiyorum.  Toplumun üretken insanları Kadınlarımızın; siyasette etkin görev almaları, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün hedef gösterdiği” muasır” medeniyetler seviyesine ulaşmasını sağlayacaktır. Üreten, öğreten, besleyip büyüten kadınlarımızın;  Seçme ve seçilme hakkını kutluyorum. Kadınlarımıza tanınan hakların kazanılmasında; Emekleri geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Devrimleri gerçekleştiren herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber