ZEYBEK, “BUNLAR EMEK DÜŞMANI”

ZEYBEK, “BUNLAR EMEK DÜŞMANI”
Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’de Torba Yasa üzerinde konuşurken “Emeğe” yapılan saldırılara dikkat çekti

Milletvekili Zeybek, “İşsizlik sigorta fonundan işverenlere çalıştırdıkları işçiler için prim desteği sağlanmasında bazı kuşkular hissediyorum.  Kuruma kayıtlı işsizlerden 18 yaşından büyük Kadınlar ve 18-25 yaş arası Erkekleri çalıştıran işletmelere verilen destekte! Yandaş firmalara bazı avantajlar sağlamak mıdır? İşsizlere çalışanlara gerçek anlamda desteklerin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. 2014 yılında; Soma da Gürmin Enerjinin işletmiş olduğu, maden Ocağında 301 Maden işçisi, emekçisi Şehit olmuştur, bu olaydan önce Soma Holdinge Amasya Yeni Çeltek işletmesi belli işletme koşulları ile devri yapılmış fakat ilgili firma devir koşullarını yerine getirmemiştir. Ocakta iyileştirme yapmadığı gibi işçileri çıkarma yoluna gitmiştir. Getirilen Yasa değişikliği ile benzer yandaş Holdinglere avantajlı durum yaratmak olduğunu düşünüyorum. Yeni Çeltek Kömür işletmesi Amasya sınırları içerisinde; Havza, Suluova, Merzifon kesişme noktasında bulunmakta ve bölge ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Yeni Çeltek maden ocağında işçinin örgütlenme ve direnme gücünü halkımız çok iyi biliyor, 12 Eylül 1980 Faşizminden sonra 800’ün üzerinde maden işçisi işkencelerden geçirilerek direnme güçleri yok edildi.”

 

whatsapp-image-2018-03-16-at-02.37.33-(1).jpeg

Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Maden İşçileri Sendikası ve sarı sendika uygulamaları sonucunda; İşletmede çalışan işçilerin özlük haklarında kayıplar yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor. Yeni Çeltek Kömür Ocağı 15 artı 15 olarak 30 yıllığına Soma Holdinge verilmiştir.2014 yılında soma’ daki katliamdan sonra; Yeni Çeltek İşçilerinin orada çalıştırıldığını görüyoruz! İstihdamı artırma koşulu ile işi devir alan Soma Holding işçi çıkarmaya devam ediyor. 2018 yılı Şubat ve Mart aylarında 160 üzerinde işçi işten çıkarılmıştır.  Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  1980 öncesi Sendika ve çalışanlar Devrimci idi, şimdi Sendika ve işçiler sağcı baskı, sindirme korkutma devam ediyor.

 

zeybek,-“bunlar-emek-dusmani”.jpegBunların sağı solu yok, bunların seni beni yok, bunlar sana da düşman bana da düşman, bunlar esas emeğe düşman!. Yeni Çeltek Kömür işletmesinde işveren baskısına, Sendika baskısı ilave oldu. Seçimleri kaybeden genel merkez şubeyi kapatma yoluna gitti. İşçiler, işverene karşı hak mücadelesi yaparken, Sendikaya karşı demokratik mücadelesini sürdürüyor. İşçilere verilmesi gereken ekonomik ve demokratik taleplerin verilmesini doğru bulurken işin takipçisi olacağız. Kar eden bu işletme başka bir firma ya devri yapılmış olsaydı aynı mı? Davranılacaktı. AKP yandaş holding korumasında rahatsız olduğumuzun,  Maden işçilerinin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.” dedi.

HABER: Nevzat AKKAYA – Nurhan GÜZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir