Zehir gibi açıklama yaptı

Zehir gibi açıklama yaptı
Kar, "Samsunspor'u kimse paranın gücüyle ipotek altına alamaz."

 

Samsunspor Başkanı Emin Kar, "Samsunspor paranın gücüyle ipotek altına alınabilecek bir kulüp değildir" dedi.

Başkan Emin Kar, kulübe konulan temliklerle ilgili son günlerde basında çıkan haberler üzerine toplantı düzenledi. Nuri Asan Tesislerinde gerçekleşen  toplantıda  Emin Kar,"Bu sözüm herkese; kimse Samsunspor’dan büyük değildir, Samsunspor paranın gücüyle ipotek altına alınabilecek bir kulüp hiç değildir" dedi.

Kar, eski Başkan Kazım Yılmaz'ın kulube koydurduğu temliklerle ilgili de sert açıklamalar yaptı. Yılmaz'ın 'Kesilen paralar bana gelmiyor' açıklamasına hayli sert karşılık veren Emin Kar, "Kesilen paralar Tufan Yılmaz'a gidiyor" dedi.

Zehir zemberek açıklamalar yapan Samsunspor Başkanı Emin Kar'ın basın toplantısında yaptığı açıklamaları olduğu gibi yayınlıyoruz.

"Aslında cevap vermek niyetinde değildim ancak bizim suskunluğumuz sanki söz konusu basın açıklamasında yer alan ifadeler doğruymuş gibi bir hava oluşturabilir endişesiyle cevap vereceğim. Gerçi, Samsunspor’u yakından takip edenler ve Samsunspor taraftarları Sn. Kazım Yılmaz’ın söylediklerinin doğru olmadığını, aceleyle ve eksik bilgilerle söylenmiş olduğunu hemen anlayabilecek seviyede insanlardır. Şimdi sizlerle Sn. Kazım Yılmaz’ın başkanlığı döneminde yayınlanan bir röportajındaki sözlerini yorumsuz olarak paylaşmak isterim.

“Samsunspor sadece başkanının takımı değil. Bu ben olurum bir başkası olur. Samsunspor, Samsunluların takımı. Bu yüzden destek olunması, maddi olunmuyorsa bile moral destek olunması çok önemli.  Benim için küme düşersek bırakır diyenler var. Ben düşmeyeceğimize inanıyorum. Düşsek bile değil Bank Asya, 3. Lige de düşse bu takımı aldığım yere çıkarmadan bırakmam.

Hayallerin sınırı olmaz diyeyim buna. Samsunspor’la ilgili hayallerimin de sınırı yok yani...” Aynı Kazım Yılmaz, küme düştüğümüz Sivasspor maçı öncesinde resmi siteye koydurduğu beyanatında ise “bu maçın skoru ne olursa olsun Samsunspor mücadelemiz devam edecektir!” demişti. Ancak sonrasında nelerin olduğu hepimizin malumu. Samsunspor’umuz ciddi bir borç yükü ve elinde doğru dürüst oyuncusu kalmadan Süper Lig’den düştüğünde Nisan ayının başları idi. Ancak Sn. Yılmaz istifa etmek için tam 2.5 ay bekledi. Şayet takım şike iddiaları sonrasında kümede kalsa idi görevini bırakacak mıydı? Tartışılır…

Bakın o süreçte ben ve bugün yönetimde bulunan bazı arkadaşlarım Kazım Bey başkanlığı bırakmasın diye yürüdük. Evet, yürüyüşe katıldık. Hatta bıraktığı basın toplantısında da söz alarak devam etmesi gerektiğini ifade ettik. Devam etmeliydi çünkü ortaya çıkan zor tablonun sorumlusu olarak verdiği sözleri de tutmalı ve takımı bulduğu yerde bırakmalıydı.

Yakışanı oydu...

Ancak maalesef devam etmedi. Bu süreçte ben de kendisiyle birkaç kez telefonda görüştüm. Kendisi yurt dışındaydı ve Samsunspor’un ölüm-kalım meselesi olan o tarihi kongreye rahatsızlığını gerekçe göstererek gelmemişti. Sağlık her şeyin başıdır, saygı duyuyorum çünkü benim fizik durumum ve sağlık şartlarım da başkanlık için çok elverişli değildi. Ancak biz Samsunsporluyduk ve bırakmak gibi bir durum asla olamazdı. Kazım Bey, telefon görüşmelerimizde bana şunları söylemişti; ‘Kesinlikle bırakacağım. Kim başkan olursa olsun 500.000 lira para vereceğim. Ancak sen olursan ve yeğenim Tuğsan Çakır’ı da yönetimine alırsan bir 500.000 lira da onun için vereceğim.’ Nitekim biz o süreçte ‘Kazım Yılmaz takımı küme düşürmenin bedelini ödemeli’ diyenlere rağmen sırf Samsunspor ortada kalmasın, Kazım Yılmaz’ın yönetim yanlışlarının bedelini Samsunsporlular ödemesin diye yönetime talip olduk.

Sonuçta kongre bitti ve yönetimi aldık. Bir devir teslim yapıldı. Ardından birkaç gün sonra kendisi kulübe geldi. O günlerde takımın ‘her şeyini ayarladık’ dediği kampa gidebilmesi için paraya ihtiyacımız vardı ve kendisi ‘o ayrı ben ayrıyım’ dediği Tufan Yılmaz üzerinden elimizde bulunan ve vadesi gelmemiş olan çeklerimizin bir kısmını alarak nakit paraya çevirdi. Yani, herhangi bir bağış yapmadı sadece bir jest yaptı. Sezon başından bu yana ise aynı Tufan Yılmaz üzerinden maç hasılatlarımızı almaktadır ve biletten dolayı hiçbir gelirimiz olmamaktadır.

Burada asıl mesele temlik de değil aslında. Aradan geçen üç ay boyunca insan dönüp bir geriye bakar. Arayıp sorar, bir iş adamı olarak değil eski başkan olarak yapar bunu. Moral destek verir. Ancak bütün bunlar bir tarafa telefonlarımıza bile bakmadı. ‘Kazım Yılmaz’a güven olmaz, söz verir ama tutmaz, o sizi bırakıp gider, imzalı kağıt alın’ diyenleri haklı çıkardı. Halbuki biz onun başkanlığı döneminde kendisine çok inanmış ve güvenmiştik. Maalesef orada da yanılttıbizi. Tıpkı kendisine hak ettiğinden fazla değer veren Samsunspor taraftarını aldattığı, verdiği sözleri tutmadığı, onların Samsunsporluluk duygularıyla oynadığı gibi yine doğru davranmadı.

Şimdi gelelim, eski başkanın basına yansıyan ve o zamana kadar yönetim olarak kendisine hiçbir saygısızlık yapmamış ve kamuoyuyla bir şey paylaşmamışken kimlerden akıl alıyorsa beyanat verdiği konulara. Keşke basına konuşmak yerine beni arasaydı ya da telefonlarıma baksaydı da bu görüşlerimi kendisine söyleseydim.

-‘Kesilen paralar bana gelmiyor’ demişti ya hani. Birincisi kesilen paralar Tufan Yılmaz üzerinden tabii ki ona gidiyor;

-İkincisi o kadar para verdim diyor ama henüz yaptığı bir bağış yok, hepsi alacak olarak duruyor ve sırasını bekliyor.

-Evet, ben kendisine hesaplar şeffaf tutulduğu için teşekkür ettim. Hesaplar şeffaf, ancak bir liralık futbolcuya 10 lira, menajerine de 3 lira para verildiği de ortada. Kötü yönetilmiş ama şeffaf tutulmuş, doğrudur.

-Güya bana, “paralı 10 iş adamı bul, 11. ben olayım’ demiş.Böyle bir konu benimle onun arasında asla geçmedi. Bir başkasıyla bunu konuşmuşsa bilemem ancak tekrar ediyorum bizim aramızda böyle bir konu hiç geçmedi. Üstelik böyle bir konu geçmiş olsa bile Sn. Yılmaz’a 10 kişinin ardında 11. olmak mı yakışırdı; yoksa ben 1. sıradayım, peşime 10 kişi daha bulalım demek mi? Takdiri büyük Samsunspor taraftarına bırakıyorum.

-Başkan Kar, reklam tabelası asıp da parasını verenlerden o paraları toplasın demiş.

-Kayıtlara yansıyan reklam anlaşması ve girmesi gereken bir para yok. Ancak biz yine de onun döneminde küstürülen bazı firmalarla görüşüp, Samsunspor’a reklam geliri elde ediyoruz zaten. Bütün Samsun şehri, işadamları, siyasetçileri kötüydü, herkes kötüydü de bir tek kendisi mi iyi idi acaba?

Samsunspor kulübü başkanlığı Samsunspor camiasına kucak açacak, farklı kesimlerdeki Samsunsporluları bir araya getirecek bir makamken insanın biraz özeleştiri yapması gerekmez mi? Ancak Sn. Yılmaz, veda toplantısında ‘takımın küme düşmesinde kendinizde hiç suç buluyor musunuz?’ sorusuna ‘hiçbir suç bulmuyorum’ diyecek kadar kendini kusursuz sayan bir isim olarak bu sorunun cevabını da bulamayacaktır bence.

-Mesut Bakkal’ın icra davasıyla ilgili de bir şeyler demiş. Ancak konuyla ilgili keşke biraz araştırsa, hiç değilse avukat olan yeğenine sorsa imiş. Bizim dönemimizde ne böyle bir dava vardır ne de geri çekilmiştir.

-Bu açıklamaları onun söyledikleri nedeniyle yaptım. Daha farklı konulara girmek istemiyorum. Çünkü seçildiğimiz gün yaptığım konuşmada ‘kimseyle kavga etmeye gelmedik, Samsunspor’un birlik, beraberliğe ihtiyacı vardır’ demiştim. Halen de aynı görüşteyim. 

 

-Bu sözüm herkese; kimse Samsunspor’dan büyük değildir, Samsunspor paranın gücüyle ipotek altına alınabilecek bir kulüp hiç değildir.

Son olarak büyük ve cefakar Samsunspor taraftarına seslenmek istiyorum...

Biliyorsunuz, ben bu takımın başkanı, kaptanı,futbolcusundan önce bir taraftarıyım. Kimler gelip geçti, geriye hep biz kaldık, yine biz kalacağız. Geçen sezon size büyük vaatlerde bulunan, önemli sözler veren ve sizlerin hassasiyetlerini cümlelere dökerek güvenini kazanan ancak (futbol bu olabilir, küme düşülebilir) ama küme düşünce önce aylarca oyalayıp, sonra da bırakıp giden eski başkanımızı siz çok sevmiştiniz; biz de çok sevmiştik. Fakat ne yazık ki o bu sevgiyi hiç hak etmemiş.

Bizim kişilerle işimiz yok, biz Samsunspor’a faydası ve zararı olanları değerlendiriyoruz sadece. O yüzden düşürüldüğümüz bu durumu iyi değerlendirmenizi istiyorum.  Biz Samsunsporluyuz, daha ötesi yok"

Samsunspor Kulübe Başkanı Emin KAR                                                      

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir