ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

ZAVALLI YARATIKLAR

ZAVALLI YARATIKLAR

Çarşamba’da son günlerin en önemli gündem madde ve Türkiye boyutu olan bir çocuk kreşindeki skandal görüntüler enteresan olan birde çocuk istismarının gündemde olduğu bir zamana denk gelmesi bu boyutun büyümesine ve kamuoyu oluşmasına sebep oldu.
Gelelim konunun özüne.
Kalbinde, benliğinde zerre kadar insan sevgisi olan bu işleri ne yapar nede yaşatır. İnsanlık adına utanç verici görüntüler gördük. Bizde medyaya yansımayanları da mevcut. İnsanlar sizlere öyle güvenmişler ki bedenlerinden düşen, hayatlarını feda ettikleri yavrularını sizlere emanet etmişler. Birde paralarını da vermişler ama siz gelin bu yavrucaklara işkence yapın, nahoş hareketler yapın peh be yazıklar olsun.
Vaka adliyelik…..
Başka bir boyuta bakalım.
Bildiğim kadarıyla buranın ruhsatlı olmadığını, 7 yıla yakında denetlemenin yapılmadığını öğrendik. Valilik iniyle açıldığını da medyadan duyduk. Ben buradan birilerine vurmak için yazmayacağım. Devletin kurumlarının önce ne iş yaptığını sormak lazım, bu kreşe hangi kuruma bağlı ise o kurumun yetkililerini 7 yıl bir kuruma uğramamışsa ya adresini unutmuştur yada yetkilerini.
Gelelim ruhsat programına açma ruhsatının olmadığını duyduk peki bir işyeri usulsüz açılmışsa denetleme ekibi her gün köylerde vakit geçireceğine Çarşamba’nın uç noktalarında zaman geçireceğine bu kurumları neden denetlememiştir diye sormazlar mı?
Bakın burada eleştirdiğimiz ve işyeri geleceğin nesli olan çocuklarımızın hem psikolojisini, hem kişiliğini, karakterini bozulması yolunda bir eylem fiil yapmışlardır. Bunun savunulacak hiçbir ortamı yoktur. Değerli okurlarım belki burada çalışan insanlar tanış, eş, dost, akraba da olabilir. Duyuyorum ki bazı yakınları mağdur ailelere hakaret ediyor, taciz sözler söylüyorlarmış. Biliyorum ki suç işliyorlar, mağdur aileler bunlara da dava açacak, tazminat hakları da olacaktır. Mağdur ailelerin adalete güvendiğini iyi biliyorum. Onları bu konuda da devamlı telkin edenlerden biriyim.
Değerli okurlarım;
Çarşambamızı Türkiye’ye rezil eden bu kreş olayını nefretle kınıyorum isterse en yakınım olsun yine karşısında olurum. Burada savunulacak hiçbir gerekçe yoktur.

Buradan şu sonucu çıkaracağız. Devlet kendi görevini kurum bazında yapmamıştır. Kurumların yetkililerine kanun neyse o uygulanmalı Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalıdır. Kreş sorumluları ve çalışan yada bu kötü görüntüye sebep olanlar da adalet karşısında cevap verip cezalarını çekmelidir diyorum.
Sorumluları kendi vicdanlarıyla beraber Allah’a havale ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi