Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

YÜZÜNCÜ KURULTAY

YÜZÜNCÜ KURULTAY

                Sevgili dostlar

                Türk ocaklarının bu tarihi kurultayında neler yaşandığı, nasıl sonuşlandığı ancak medyadan ve sosyal medyadan takip edebildim. Sizlere kurultayla ilgili izlenimlerimi yazacağım.

                DİVAN BAŞKANI:
                ALAATTİN KORKMAZ

                Türk Ocaklarının 100. Kurultayının divan başkanının Alaattin KORKMAZ olduğunu öğrenince tarifi imkansız heyecan ve haz duydum. Çünkü Alaattin KORKMAZ 50 yıldır irtibatımı koparmadığım aziz arkadaşımdır. Onun adını görünce 1964 yılını hatırladım. Perşembe Öğretmen Okuluna yeni girmiştik. 16-17 yaşlarında idik. Alaattin KORKMAZ daha ilk günlerden bizi çevresine topladı. Milliyetçilik, Ziya GÖKALP, Türk Milleti diyordu. Bizim bilmediğimiz şeyler söylüyordu. 2. Sınıfta iken okul başkanı seçimleri oldu. Seçimi kazandık. Alaattin okul başkanı seçildi. Çok güzel hitabeti vardı. O konuştuğu zaman herkes dinliyordu. Partimizin adı ÜLKÜ partisi idi. Ülkücü adı o yıllarda ilk defatelaffuz ediliyordu. Bizde kendimize ülkücü diyorduk. Öğretmen okulu son sınıfta iken kimsenin istemeye cesaret edemediği Hakkari’yi Alaattin 1. Tercih olarak yazdı. Arkadaşlarımızın büyük kısmı ülkücü olmuştu. Liderimiz ise Alaattin KORKMAZ idi.

                Daha sonraki yıllar gözümün önünden bir film şeridi gibi geçiyor. Gittiği her yerde ülkü ateşi yakıyordu. Mücadelenin her zaman en ön saflarında oluyordu. Bulunduğu her yerde bilgisi ve şahsiyeti ile kendisini kabul ettiriyordu. Bursa Eğitimde efsane başkan o idi. Ülkücü hareketin adsız kahramanlarının birkaç kişiden biridir. Ülkücü öğretmen hareketinlerinin en ağır yükünü o taşıdı. Alaattin KORKMAZ Türk Ocakları ile hemhal olmuş bir derviştir. Türk Ocaklarının 100. Kurultayında divan başkanı olması bizim için en şerefli ödüldür. Gazi Mustafa Kemal’in, Gaspıranlı İsmail’in Osman Turan’ın Hamdullah Suphi’nin, Yusuf Akçura’nın, Orhan Düzgüneşin bıraktığı emanete bekçilik etmek mübarek bir görevdir. Yalnız sana küçük bir serzenişte bulunacağım. Kurultay esnasında yakışıksız eylemlerde bulunanlara hiç aldırma......

                Onlar daha önceki yıllarda daha kabasını, daha çirkinini yapmamışlar mıydı? Kendi ellerimizle hep ALPERENLER yetiştirmedik. Bunu en iyi sen biliyorsun. Muhterem kardeşim, sağlıklı, uzun ömür ve hayırlı hizmetler dilerim. Hanımefendiye ALLAH’tan şifalar niyaz ederim.

                TÜRK OCAKLARI YENİ BAŞKANI MEHMET ÖZ

                Türk Ocakları 100. Kurultayında beni sevindiren ikinci haber ise Prof. Dr. Mehmet Öz Beyin Türk Ocakları başkan olmasıdır. Prof. Dr. Mehmet Öz Hacettepe Üniversitesinde Tarih hocasıdır. Kendisi Bafralıdır. Üç yıl evvel tanımıştım. Çarşamba ve çevresi ile ilgili iki tane kitabı vardır. Çarşamba tarihiyle ilgili ne öğrenmişsek onun kitablarından öğrendik. Yegane canik(samsun) tarihi uzmanıdır. Prof. Bahattin Yediyıldız vasıtasıyla kendisine ulaşabildik. Bana Mehmet Öz Beyi tavsiye etti. Mehmet Öz Bey Çarşamba tarihini anlatan yeni bir kitab yazmaya söz verdi. Kıtabın adı ise Malazgirtten 19 Mayısa olacaktır. İnşallah yakın bir zamanda Çarşambamız yeni bir tarihi esere kavuşacaktır. Yeni görevinde kendsine başarılar diliyorum.

                Türk Ocaklarına bütün ömrünü vermiş hizmet Abidesi Nuri GÜRGÜR Bey’e yaptığı hizmetlerden dolayı minettarız. Allah ondan razı olsun.

                Merkez Yönetim kuruluna seçilen değerli ülküdaşlarımızın çoğunu tanıyorum. Herbiri Türk Milliyetçiliğine uzun yıllar hizmet etmiş Abidelerdir. Genel sekreter  Prof. Orhan KAVUNCU’yu asistanlığından beri Türk Ocaklarının hizmetkarı olarak tanıyoruz. Millet Vekilliği yaptığı yıllarda yakından tanıdım. Mütevazı ve bilge kişiliğini beni çok etkilemişti. Gündüz gazetesinde kardeşi Burhan Kavuncu’ya karşı Türk Milliyetçiliğini savunduğu yazıları hala saklıyorum.

                Genel Muhasıb Orhan Arslan ise Milliyetçilerin yaşıyan ulu çınarlarından biridir. Seçilemeyeceğini bile bile bizimle birlikte köy köy gezerek milliyetçi Dünya görüşünü anlattı. Seçim esnasında bir babanın duyabileceği en acı haberi aldığında yanındaydım. Ne büyük iman ve metanet sahibi olduğuna şahit oldum. Orhan Hocamızın hala en önde hizmet yarışında olduğunu görünce çok seviniyoruz. Ayrıca Prof. Orhan KAVUNCU’ya ve Prof. Orhan ARSLAN’a Cennet Mekan MUHSİN BEYİN nasıl değer verdiğini ne derece hürmet ettiğini yakından şahidiyim. Cenab-ı Haktan kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluk bahşetmesini niyaz ederim.

                                                                                                                                            HASAN TOPUZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi