YÜRÜKCÜ; ‘ÇARŞAMBA BENİM ŞEREF VE NAMUSUMDUR’

YÜRÜKCÜ; ‘ÇARŞAMBA BENİM ŞEREF VE NAMUSUMDUR’
CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlhan Yürükcü yoğun katılımlı basın toplantısında Çarşamba Belediye Başkan Adaylığını açıkladı

bunlar-7.jpg

CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlhan Yürükcü, CHP Çarşamba İlçe Başkanlığı önünde yapılan yoğun katılımlı basın toplantısında, Çarşamba Belediye Başkan Adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasına partililer ve İlçe sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. Parti binası önünde yapılan adaylık açıklamasında konuşan İlhan Yürükcü; Çarşamba’ya hizmet etmenin her Çarşamba’lının en büyük hayali olduğunu ifade etti.
bunlar-5.jpg
‘Çarşamba benim için sevdadır’
Yaptığı adaylık açıklamasın da; 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, seçimi kazandığı taktirde yapacağı çalışmalar ile her Çarşamba’lının taktirini kazanacağını ifade eden Çarşamba Belediye Başkan Adayın İlhan Yürükcü; “31 Mart 2024 yerel seçimleri için, Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba Belediye Başkan adayı oldum. Neden aday oldunuz diye sorarsanız, buradaki herkesin içinden de geçtiği gibi bir Çarşamba’lı için, Çarşamba bir aşktır, Çarşamba bir sevdadır, Çarşamba’ya hizmet etmek ise her Çarşamba’lının en büyük hayalidir. 31 Mart günü seçildiğimde ve Çarşamba’ya hizmetlerimi gördüğünüzde 160 bin Çarşamba’lıya 2 yıl sonra 'Ben Çarşambada yasıyorum ve ben Çarşamba’da yaşamaktan müthiş zevk alıyorum' dedirteceğime şimdiden söz veriyorum” dedi

‘Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz’
‘Şüpheniz olmasın ki, Çarşamba bu kardeşinizin şerefi, itibari ve namusu olacaktır’ diyerek konuşmalarına devam eden Yürükcü; “Seçildiğimde bu görevi yerine getirirken, bir plan ve program doğrultusunda Partim ve Belediye Meclisimle ve sizlerle birlikte hareket etmeyi, kendime ilke olarak belirledim. Dünyanın neresinde olursa olsun ve hangi alanda yapılırsa yapılsın planlama yapılırken 3 şeye dikkat edilir. Bunlar katılımcılık, şeffaflık ve hesap verilebilirliktir. Katılımcılık demokrasinin gereğidir. Demokrasiyi yerel düzeyde başarılı bir şekilde hayata geçirebilirsek, ancak o zaman ulusal düzeyde bir demokrasiden söz edebiliriz. Yani yerel yönetimler ayni zamanda demokrasi okullardır. Şeffaflık ise, kafamızın arkasında başka bir şey yoksa, kamu çıkarlarını ve halkın menfaatlerini ön planda tutuyorsa, gizlilik içinde kapalı kapılar arkasında ihaleler düzenlemeye neden ihtiyaç duyulur ki? Halkın Belediyeciliğinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, vatandaşına, seçmenine hesap vermek, onurlu bir görev kabul edilir. Ve bütün bunlar yapıldığında, kentleşme ve kentlileşme en iyi şekilde hayata geçer ve as olan mutlu, huzurlu insanların yaşadığı kentler oluşur” dedi.

‘Sen, ben yok Çarşamba var’
Çarşamba’ya hizmet etmek için aday olduğunu söyleyen Yürükcü şunları söyledi; “Ben Çarşamba’ya ve sizlere hizmet vermek için adayım. Çarşamba’yı dayanışmanın, refahın, birbirini seven ve sayan yurttaşların bir arada mutlulukla yasadığı bir ilçe yapma ideali ile hareket ediyor, korunan doğası, tarihi ve kültür hayati ile zengin bir ilçe hayalinin hayata geçtiği bir ilçe oluşturmayı, hedefler doğrultusunda güçlü ama demokratik, aktif ama denetlenen, cesur ama şeffaf bir liderlik anlayışının altını çiziyorum. Zira biliyorum ki, cesur demokrasi; cesur bir toplum ve cesur liderlerle mümkün olabilir. Önemli olmaya değil, değerli olmaya dair bir yolculuk içindeyim. 31 Mart 2024 yerel seçimleri sonucunda Çarşamba’da Sevgi kazanacak, Huzur Kazanacak, Halk Kazanacak. İlhan Yürükçü ile birlikte tüm Çarşamba kazanacak. Her şey çok güzel olacak. Sen ben yok Çarşamba var ve her şey Çarşamba için”

bunlar-2.jpg
‘Çarşamba’nın İlhan’a ihtiyacı var’
Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ; “Bugün belediye başkanlığı artık sadece kentlerin, sokakların altyapısından sorumlu değildir. Artık belediye başkanlığı bu kentin köyünden, en kırsal mahallesinden, ormanından akarsuyuna kadar her şeyinden sorumludur. Bizim belediye başkanlarımız kendilerini, sadece çöp toplamakla, içme suyu sağlamakla, kentin yollarını yapmakla görevli saymazlar. Artık bizim belediye başkanlarımız genç işsizliği bitirmekle, bu ülkenin gençlerinin umudunu yeniden yeşertmekle görevliler. Bizim belediye başkanlarımız artık sadece kentlerin direncini artırmaya değil kent halkının direncini arttırmakla görevlidir. 25 yıl sonra Çarşamba’nın İlhan’a ihtiyacı var. 25 yıl sonra Samsun’un bir Cevat Öncü’ye ihtiyacı var. Çarşamba’nın bu değerli evladı İlhan kardeşimi, sizlere emanet ediyorum. İlhan başkan Çarşamba’da, yüzlerce kilometrelik Yeşilırmak’ın yüzlerce kilometreden taşıdığı bir kültürün başkentini yaratacak. Yolumuz açık olsun. Bu seçimi halkın ittifakı ile kazanacağız” dedi.
bunlar-3.jpg
‘Sosyal Belediyeciliği hayata geçireceğiz’
‘Yıllardır mücadele eden, fikir üreten, Samsun’un dertleri ile dertlenen bir insan olarak gerek Samsun’un, gerek Çarşamba’mızın ihmal edilmiş, sorunlarını ihtiyaçlarını gören, bilen 39 yıllık bir inşaat mühendisi olarak elimi taşın altına koymaya ve Samsun Büyükşehir Belediyesini yönetmeye talip oldum’ diyerek sözlerine başlayan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü; “Samsun da en büyük problem olan işsizlikle mücadele konusunda özellikle genç işsizlerimizin iş hayatına kazandırılması anlamında çok ciddi sorumluluklar üstleneceğiz. Samsun’un ulaşım ve ulaştırma problemlerinin çözümünde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bunların bilimsel yollarla çözümü için gece gündüz demeden çalışacağız. Bunun çok zor olmadığını bilmenizi isterim. Güzergah düz, alt yapı kolay, viyadük, tünel ve üst geçit istemez. Bunlar abartıldığı kadar ve geçmişte çok maliyetli diye sunulduğu kadar zor işler değildir. Samsun’un, Samsun – Çarşamba tren hattı gibi bir kültürü var. Biz tekrar bu hattı canlandıracağız. Bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesinde Çarşamba ve Bafra ovaları gibi Türkiye’nin en kıymetli tarım arazilerinin kalbine kirli sanayi tesisleri asla yapılmayacak. Samsun’u artık yağan her yağmurda sel ve sular basmamalı. Samsun sanayi sitelerinde sandallarla gezilerek Samsun gündemine gelinmemeli. Samsun’da üretecinin hakkını aldığı, tarımın desteklendiği, tüketicinin hayat pahalılığı altında ezilmediği sosyal bir belediyecilik anlayışının hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz sadece yol yapan, kaldırım yapan, alt geçit, üst geçit yapan beton belediyeciliği yapmayacak. Tabi ki kentlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Ama insanların hayatına dokunan, sosyal belediyeciliği hayata geçireceğiz. İlhan Başkanım ile birlikte sizlerden bizlere destek olmanızı ve Samsun ile Çarşamba’ya sosyal belediyecilik ve halkçı belediyecilik anlayışını birlikte kazandırmaya destek olmaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP Çarşamba Belediye Başkan Adayı İlhan Yürükcü’nün adaylık açıklamasına CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Meclis Üyesi Nazan Güneysu, Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, CHP Çarşamba İlçe Başkanı Temel Baş, CHP Eski Çarşamba Belediye Başkanı Av. Hüseyin Değerli, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir