Yumurtalık'ta denizanaları sahile vurdu

Yumurtalıkta denizanaları sahile vurdu
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde sahile yüzlerce denizanası vurdu.

Küçük Yumurtalık Mahallesi'nde geçimini balıkçılıkla sağlayan Erdoğan Öztoprak, sahilde 1 metrede bir denizanası ölüsüne rastlamanın mümkün olduğunu belirterek, "Denize açılsanız çok daha fazlasını görürsünüz. Bu canlılar yüzünden balık ağlarımız parçalandı ve parçaladığı yetmiyormuş gibi balıklarımızı da yiyorlar. Salyasının değdiği yer su toplamış gibi kabarıyor. Eldiven kullanmamıza rağmen her tarafımız yara bere oluyor. Her ava çıkmamıza 3-5 tane balıkla döner olduk. Bu deniz canlılarının ortaya çıkması ağustos ayıdır. Ağustos ayında bile çok nadir görülür, neden bu mevsimde ve bu kadar çok karaya vurduğunu anlayamadık" dedi.
Balıkçılar, karaya vuran büyük denizanalarının 50-60 santim çapında olduğu bölgede ilk defa böyle büyük denizanası gördüklerini kaydetti.
Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim görevlileri ise ilçede son günlerde rüzgarlı havanın hakim olmasının deniz hareketlerini arttırdığını ve suyun ani soğuyup ısınmasından dolayı denizanası ölümlerinin görüldüğünü bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel