YUMURTA TOPUĞA İLGİ BÜYÜK

YUMURTA TOPUĞA İLGİ BÜYÜK
Çarşamba’nın sembolikleri arasında başta gelen, Yumurta topuk ayakkabısına yaz sezonunda da vatandaşın ilgisi büyük oldu

Üretimi sadece Çarşamba’da olan ve Çarşamba’yla özleşen yumurta topuk ayakkabısına yaz döneminin gelmesiyle ilgi arttı. Çarşamba yumurta topuk üreticileri yaz sezonun iyi olduğu, yumurta topuk ayakkabısının sektörde değerinin giderek arttığını söyledi.

topuk-2.jpg

Konuyla ilgili Kunduracılar Odası Başkanı Osman Aydın, “Çarşamba yumurta topuk ayakkabısı Çarşamba’ya aittir. Bu ayakkabının imalatı sadece Çarşamba’da olmaktadır. Bu ayakkabının imalatında sadece deri kullanılmaktadır. Son zamanlarda ayakkabımıza ilgi yoğun bir şekilde artış gösterdi. Yeni projelerimiz var bu projelerle Çarşamba yumurta topuk ayakkabısının önemini daha iyi sağlayacağız.”şeklinde konuştu

Ayrıca yapmış olduğumuz röportajda Çarşamba yumurta topuk ayakkabı imalatçısı Mehmet Cesur, Çarşamba yumurta topuk ayakkabısının 5 çeşit olduğunu belirterek, 5 çeşidini de ürettiklerini belirtti.

topuk-1.jpg

Çarşamba yumurta topuk ayakkabısı üreticisi Mehmet Cesur “ Çarşamba Ayakkabı imalatıyla uğraşıyorum. 87 yılında zanaata girdim. O yıl bu yıldır Çarşamba ayakkabısını üretmeye devam ediyorum. Güzel bir Çarşamba Ayakkabısı yapıyoruz. Modellerimiz  5 çeşitten ibarettir. Bu görmüş olduğunuz yumurta burun, yumurta topuktur. Çarşamba’ya has bir ayakkabıdır. Çarşamba’dan başka bir yerde imalatı yoktur. Komple deriden ibarettir.

Terlik Amaçlı da Kullanılıyor

Çarşamba’nın Yumurta Topuk ayakkabısının bir başka özelliği ise terlik amaçlı kullanılabilir olmasını söyleyen üreticiler, “Ayakkabı ayağa yanma yapmaz,  koku yapmaz. Tek özellikleri bununla kalmıyor terlik amaçlı da kullanılıyor. Ayakta mantar, ter, koku yapmıyor. Bunun ihracatını ülke genelinde her yere yapma şansımız oluyor. İzmir, İstanbul, Adana, Mersin nereden talep istiyorlarsa oraya gönderiyoruz. Bir de bunun bağcıklı türü vardır. 5 bağlı tabiri ile verilir. Bu da aynı yumurta topuktur. Bu ikinci modelidir ayakkabımızın. Bu da güzel satar. Rahat giyimi ile Çarşamba’mıza özgü bir ayakkabıdır. Her yere her şekilde ayakkabıyı gönderme şansımız oluyor. Bir de makasyon dediğimiz tür vardır. Bu da rahat bir ayakkabıdır. Bu da giyilir.  Bu biraz fantezi türüne kaçmış olur. Genelde bunu da tercih ederler. Bunu da Türkiye’nin her yerine satıyoruz. Vatandaşların istedikleri her yere kargo ile ulaştırabiliyoruz. Güzel, temiz, komple deri, ayağı yakmaz, koku yapmaz. Ucuz ayakkabı değildir. Ucuz deriden yapılmaz, hakiki inek derisinden üretilir. Piyasamız güzeldir, yurtdışına varana kadar ayakkabımızı biz gönderiyoruz. “ dedi.

İmalatçılar yurtdışından ayakkabı için büyük talep olduğunu da belirterek, “Çarşamba yumurta topuk ayakkabısına yurtdışından gelen eş dost ve yabancılar var onların ilgileri yoğun. Özellikle ve özellikle yumurta burun yumurta topuklu ayakkabısını biz mecbur alacağız hoşumuza gitti giyimi de güzel ter de koku da yapmıyor, diyorlar. Hastaları var geliyorlar ayaklarına göre özel sipariş veriyorlar, yapıyoruz gönderiyoruz. Kimilerinin vakti sınırlı olduğundan dolayı adresimiz şu, adresimize gönderiri misiniz? diyorlar. Tabii ki anlaşmalı kargo şirketleri ile cüzi bir fiyata evlerine kadar ulaştırıyoruz

Çarşamba yumurta topuk ayakkabısı şu son zamanlarda hak ettiği değeri görüyor. Ama daha önce görmüyordu. Şimdi rağbetimiz de fazla imalatçılarımız da biraz azaldı. Azaldığından dolayı rağbet fazla. Hak ettiği değeri bence görüyor, görecekte.  Vatandaşlarımız ucuz ayakkabıya hitap ediyorlardı. Onlar piyasadan kalktı. Dolayısıyla potansiyeli yüksek, çok yerlere veriyoruz. “ dediler.

HABER-FOTO: YUNUS EMRE TÜRKYILMAZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber