“YÜK ÇOK AMA YETKİ YOK!”

“YÜK ÇOK AMA YETKİ YOK!”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri YaşarTBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada muhtarların sorunlarını dile getirdi ve bu sorunlarınTBMM çatısı altında çözülmesini istedi.

Muhtar Derde Derman

Konuşmasının önemli bir bölümünü muhtarlara ayıran İYİ Parti’liYaşar; muhtarlarımızın önemine şu şekildedeğindi: “Muhtarlarımız hiçbir ayrım göz etmeden evlere giren; köyünün, mahallesinin kalplerine dokunan insanlardır.Bir vatandaş bir köyde, bir mahallede, bir bucakta ne zaman başı sıkışsa ne zaman sorun yaşasa ilk aklına gelecek kişidir muhtar. Muhtar derde dermandır. Muhtar o muhiti en iyi bilen insandır.”

Muhtarlarımızda yük çok ama yetki yok!

Yerel yönetimlerde bu kadar önemli yer teşkil eden muhtarlarımızın sorunlarına değinen Bedri Yaşar; bu sorunlardan Samsun’da ve Türkiye’nin dört bir yanında sahada sürekli gezdikleri ve muhtar ziyaretleri yaptıkları için haberdar olduklarını söyleyerek; muhtarların taleplerinişu şekilde sıraladı:

* Muhtarlarımız son dönemde adeta PTT görevi yürütüyor; işleri icra kağıtlarını evlere, işyerlerine götürmekten ibaret bir iş haline dönüşüyor. Muhtarlarımız bu esnada kapılarını kapatıyor; ama postacı gibi kapı kapı icra kâğıdı dağıtıyor. İş yükleri fazla; ancak her şeyin üstesinden bir başlarına gelmeye çalışıyorlar. İşte tam da bu noktada muhtarlık kapısının kapanmaması için yardımcı personel desteğine ihtiyaçlarına var.

* Devletin halka en yakın temsilcisi kıymetli muhtarlarımızın kamu görevlisi sıfatına haiz olması gerekiyor.

* Muhtarlarımız kendi bölgeleri ile ilgili alınan Belediye Meclis kararlarından haberdar oluyor ancak; mahalleleri ile ilgili alınacak kararlarda söz sahibi olamıyor.

* Özlük haklarının iyileştirilmesi gerekiyor.

*Bazı muhtarların muhtarlık binaları çok eski, binaların yenilenmesi için muhtarlarımıza destek sağlanmalıdır.

* Muhtarlık seçimi ile Belediye Seçimleri Başkanlığı ayrılmalı; muhtarlar için ayrı bir seçim yapılmalıdır. Bu aynı zamanda onlara verilen değerin de bir göstergesi olacaktır.

* Seçimlerde muhtarların birleşik oy pusulası yok. Hâlbuki tüm muhtarların sıralandığı birleşik oy pusulası olmalı ve vatandaş bu pusuladan oy vereceği muhtarı seçmelidir.”

 

Muhtarlarının sorunlarının çok olmasına karşılık; çözüm imkanlarının da olduğunu söyleyen Yaşar, bu sorunların meclis çatısı altında elbirliği ile çözülebileceğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir