YRP’ DE ÇARŞAMBA’YA DÜNDAR MI?

YRP’ DE ÇARŞAMBA’YA DÜNDAR MI?
AK Parti’de Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belli olmasıyla birlikte hareketlenen seçim arenasında ilçelerde de seçim kadroları yavaş yavaş belli olmaya başladı

Seçimin kilit ilçelerinden Çarşamba’da eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın, Yeniden Refah Partisi’nden belediye başkanlığı için aday olabileceği iddia ediliyor.

2004-2019 yılları arasında AK Parti Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 2024 Yerel Seçiminde AK Parti’den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Hüseyin Dündar’ın ismi, son günlerde Yeniden Refah Partisi ile anılıyor. Dündar’ın adının yeniden gündeme gelmesinin ana nedeni olarak Yeniden Refah Partisi’nde AK Parti de iken birlikte görev yaptıkları isimlerden Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına Adem Güney’in isminin açıklanmasının ardından Çarşamba başta olmak üzere gözler tüm ilçelere çevrildi.

YENİDEN REFAH’IN ‘ÇARŞAMBA’ HAMLESİ!

Çarşamba’dan Halit Doğan’ın AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması sonrasında, muhalefet ve hatta Cumhur İttifakından ayrı seçime girecek olan Yeniden Refah Partisini de hareketlendirdi. Yeniden Refah Partisi iddialı bir adayla ilçede hamle yapmaya hazırlandığı iddia ediliyor. Geçmiş dönemde 3 dönem Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Dündar’ın AK Partiden hiçbir yerden aday gösterilmeyeceğine inanan Yeniden Refah Partisi yöneticilerinin uzun süreden beridir Dündar’la yakın temasta oldukları konuşuluyor. Bu nedenlerle Yeniden Refah Partisi yöneticileri ile Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın, Dündar’a Çarşamba Belediye Başkan Adaylığı teklifi götürdüğü ve parti teşkilatının cevap beklediği iddia ediliyor.

Bu arada Yeniden Refah Partisi yöneticilerinin bu gün Samsun’ da karşılayarak gövde gösterisi ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Adem Güney’i karşılama töreni akabinde ilçe başkan adaylarını da Güney’in istediği isimler çerçevesinde açıklamaya hazırlandığı öğrenildi. Bu iddialara göre Çarşamba’ da Hüseyin Dündar adı haricinde Terme’ye Şenol Kul, Salıpazarı’nda Refaattin Karaca veya Alim Kılıç ikilisinden birisini, Ayvacık’ta Mahmut Beyazoğlu, İlkadım’da Ali Akyüz, Canik’ te Yılmaz Hocaoğlu ve Atakum’da ise eski AK Parti İlçe Başkanlarından Hüseyin Dereli’nin açıklanacağı iddia ediliyor.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber