Yollar yapılıyor da, “Tümsekler olmasın”!...

Yollar yapılıyor da, “Tümsekler olmasın”!...
Çarşamba’da yol çalışmaları son hız devam ediyor. İlçede ki ara ve ana arter yollar parke taşlarla döşenirken Yunus Emre Camii yanından geçen yolda ise asfaltlama çalışmalarına başlanıldı

 

Çarşamba İlçemizde geçtiğimiz aydan itibaren son hız başlanan ara ve ana arter yollarda ki parke döşeme çalışmaları son hız devam ederken, bazı yollarda da asfaltlama çalışmaları için alt yapı çalışmalarına başlanıldı. TOKİ Konutları ile Asli Fuad Başgil Köprüsünün bağlantı yolu olarak faaliyete geçirilmesi düşünülen ve yaklaşık 2 yıl önce yol çalışmaları ile açılan Yunus Emre Camii yanından geçen ara bağlantı yolunda asfaltlama çalışmaları için alt yapı çalışmalarına başlanıldı. Yol ulaşıma açıldığı günden bu yana stabilize olarak hayata geçirilmiş ancak bir türlü asfaltlaması yapılmamıştı. Bu alanda bulunan İmam Hatip Lisesi, Hasanlı Sokağı, Sedef ve Su Düğün Salonları ile birlikte Cumhuriyet Köyü( Mahallesi) için  açılması düşünülen tren yolunu bağlayacak olan ara arter yol asfaltlaması için alt yapı çalışmalarına dün başlanıldı.

Yol üzerinde bulunan stabilize üzerinde asfaltlama çalışmasının düzgün yapılabilmesi için dolgu ve düzenleme çalışmalarına başlanırken yol üzerinde ki kanalizasyon ve PTT logarlarının durumu ise merak konusu oldu. Çoğu bölgede ki Türk Telekom’a ait Kablo menhollerinin (logar) kapakları yol üzerinde bir türlü trafiği aksatmadan yapılamaması bu alanda da nasıl yapılacağının merak konusu olması şimdiden vatandaşları meraklandırdı.

Bu arada çoğu vatandaşlar Belediye yetkililerine özellikle yeni yapılan yol çalışmalarında yol üzerine araçların yavaşlaması için yapılan tümseklerin yapılmaması bunun yerine modern şekilde araçların yavaşlamasını sağlayan diğer yavaşlatıcı malzemelerin konulmasını istediklerini belirttiler. Tümseklerin medeniyet ve modern şehirlerin yüz< karası olduğunu belirten vatandaşlar, Koskoca Çarşamba dışında kaç büyük ilçde de bu görüntüler var. İlçede araçların altı sürekli bu tümseklere vuruyor. Yabancıların gülmesine ve bunun yanında da geri kalmış şehir olarak algılamasına neden olan tümseklerin modern ve gelişen Çarşamba’ya yakışmadığını Belediye Başkanının yeni yapılan yollarda bu tümseklerin yapılmamasını ve en kısa sürede de var olan mevcut tümseklerin kaldırılmasını istediklerini dile getirdiler.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber