Yine Çarşamba yine Operasyon:

Yine Çarşamba yine Operasyon:
Dün sabah erken saatlerde başlayan operasyonda, Sinop, Samsun illerinin yanı sıra Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Tekkeköy ilçelerinde 40 ayrı noktaya yapılan operasyonda 38 kişi gözaltına alındı

 

Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı’nın bu sabah erken saatlerde başlattığı operasyonlar neticesinde, Sinop, Samsun illerinde ve Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Tekkeköy ilçelerinde toplam 40 ayrı noktaya düzenlenen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı.

Başsavcı Kurt, “40 ayrı nokta ve 38 gözaltı oldu’

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt konu ile ilgili bir açıklama yaparak, “Çarşamba İlçe Jandarma komutanlığı nezdinde yürütülen operasyonda,  Sinop, Samsun illerinde ve Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Tekkeköy ilçelerinde toplam 40 ayrı noktaya düzenlenen operasyonda 38 kişi göz altına alındı” dedi.

Samsun İl Özel idaresinde de arama yapıldığını belirten Kurt, “ Samsun İl Özel İdare’de de soruşturma kapsamında arama yapılmıştır. Yalnız bu arama bütün İl Özel İdare’yi kapsamamaktadır. Yapılan arama sadece iki memurun odasında yapılmıştır. Ve bu şahıslar gözaltına alınmıştır” dedi.

Kurt açıklamalarının devamında operasyonların; çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak suçlarından olduğunu belirtti. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, operasyonun gizliliği açısından şu aşamada soruşturma kapsamında başka bir bilgi verilemeyeceğini dile getirdi.

Gerçekleştirilen operasyonda ise, edinilen bilgilere göre, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 1 yıldan bu yana sürdürdüğü teknik-takip sonucunda Sinop Samsun ve ilçelerine yönelik kaçak kum alım satımıyla ilgili operasyon düzenledi. Tekkeköy ve Dikbıyık bölgesinde operasyonda iki akaryakıt istasyonu sahibinin de gözaltına alındığı iddia edildi. Gözaltına alınanlar arasında işadamları, kum ve beton santral sahipleri, bazı belediyelerde görevli memurların bulunduğu ve önümüzde ki günlerde daha farklı ve dikkat çekecek isimlerin de operasyon kapsamında gözaltına alınabileceği iddia ediliyor.

Operasyonun büyüklüğünden kaynaklı Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı’nın savcılıktan ek göz altı süresi isteyebileceği beliritildi.

‘Bilgisayar ve evraklara el konuldu’

Operasyon çerçevesinde gözaltına alınan şahıslarla birlikte 10 adet ruhsatsız silah, para ve esrar maddesi de ele geçirildi. Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Operasyon kapsamında İl Özel İdaresi’nde de sabah saatlerinde gelen jandarma ekipleri 2 kamu görevlisinin odasında arama yaptı. Jandarma ekiplerinin yaptıkları incelemelerde bilgisayar ve evraklara incelemek üzere el koyduğu belirtilirken, İl Özel İdaresi Ruhsat Denetim Müdürü Ö.P ve Ruhsat Teknikeri U.B.’nin gözaltına alındığı bildirildi.

‘Deniz kumu il beton yapılmış’

Operasyonun ayrıntılarının ise daha da çarpıcı olduğu iddia ediliyor. Bazı firma sahiplerinin özellikle Yeşilırmak Yatağından kum almalarının yasaklanması ve cezalar nedeni il Deniz kumunun Çarşamba’da Çınarlık Belediyesine ait Costal ve Hürriyet Beldesi bölgelerinde ki sahilden deniz kumu alarak bazı Beton Santrallerinde direk ve yıkanmadan beton içine katarak inşaatlara satıldığı iddia edildi. Deniz kumu ile yapılan betonlar nedeni ile son birkaç yıldan bu yana bu tip betonlarla inşaatı yapılan çoğu binanın tehlike içinde olduğu ve deniz kumunun kısa sürede binada büyük zarar vererek yıkılma ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

‘Kum ve çakıl konusunu MHP, TBMM’ ye taşımıştı’

Beton ve kaçak kum satışı yapan şahısların da bu operasyonda gözaltına alındıkları ve başka kum ve çakıl kaçakçılığı yapan kişilerin de gözaltına alınabileceği iddia ediliyor. Bazı çevreler ise kum kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyonun sadece bu kadarla kalmaması gerektiğini ve geçmiş yıllarda TBMM gündemine getirilen bazı Belediyelerinde soruşturma kapsamına alınarak kaçakçılığın tamamen yok edilmesi gerektiği belirtiliyor. Konu ile alakalı olarak geçtiğimiz yıllarda önce MHP Çarşamba İl Genel Meclis üyesi İbrahim Fırıncı, Çarşamba Belediyesinin Yeşilırmak yatağından kaçak kum aldığı iddiası ile konuyu gündeme getirmiş ve bazı yerel basında haber olmuş ve konu kapatılmıştı. Daha sonrasında ise eski MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, TBMM de kaçak kum olayını TBMM gündemine taşıyarak soru önergesi vermişti. 
bu-sabah-erken-saatlerde-baslayan-operasyonda-(1).jpg

bu-sabah-erken-saatlerde-baslayan-operasyonda-(2).jpg

bu-sabah-erken-saatlerde-baslayan-operasyonda-(3).jpg

bu-sabah-erken-saatlerde-baslayan-operasyonda-(4).jpg
HABER-FOTO: Serkan KARAHAN- Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber