YILMAZ: ŞEHRİ DENİZLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ

YILMAZ: ŞEHRİ DENİZLE KUCAKLAŞTIRACAĞIZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkın deniz ile arasındaki engelleri kaldırmaya yönelik önemli gayret sarf ettiklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkın deniz ile arasındaki engelleri kaldırmaya yönelik önemli gayret sarf ettiklerini söyledi. 

 

Şehrin deniz ile kucaklaşmasının önündeki devlet yapılarını kaldırmak istediklerini ifade eden Başkan Yılmaz, bununla ilgili bir sürecin üzerinde çalıştıklarını kaydetti. Atakum sahillerinde yapmakta oldukları 20 kilometrelik tatil köyü projesi kapsamında motorların da yanaşabilecekleri modern iskeleler inşa edeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, bu sayede Samsunluların deniz nimetinden daha çok yararlanmalarını sağlayacaklarını kaydetti. 

 

Bandırma Müze Gemisi'nden Dereköy Balıkçı Barınakları'na kadar uzanan sahil şeridinde halkın denizle tam anlamıyla buluşması konusunda büyük çaba sarf eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin denizle ilişkisini kesen unsurları kaldırmak istiyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, halkın deniziyle buluşmasına dönük yıllar önce hayata geçirdikleri projeyi sürdüreceklerini açıkladı. 

Şehrin denizine kavuşmasının önünde engel olan kamu kurum ve kuruluşlarını kaldırmaya yönelik plan ve program hazırlığı içinde olduklarını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Sahillerle buluşamama sorunu bütün kıyı şehirlerinde olduğu gibi Samsun'da da yaşanıyor. Bunu geçmiş yıllarda yaptığımız çalışmalarla kısmen aştık. Ancak  tam anlamıyla muvaffak olmuş değiliz. 10 yıl öncesine kadar kamu kurumları dahil herkes, sahile yakın olmak istiyordu. Geçmişten gelen bu istek ve yapılan taşınmaz yapı imalatları, şehirle deniz arasına set kurmuştu. Şimdi ise denize ulaşmanın önündeki engelleri kaldırmaya yönelik verdiğimiz mücadele, bu mantığı işlemez hale getirdi. Devlet kurumlarına ait yapılar dahil herkese bunların denizin önünde kütleler olmaması gerektiğini kabul ettirdik. Şimdi bu kütleleri temizlemekle meşgulüz.  Bunu başarırsak, Atakum sahillerinde yaptığımız restorasyonla birlikte Samsun, Türkiye’nin en uzun sahiline sahip şehir olacak." dedi. 

 

ESKİ ŞEHİR STADI AÇIK ATLETİZM SAHASI OLACAK

Proje kapsamında yapılacak çalışmalardan söz eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Toprak Mahsulleri Ofisi yanındaki Toprak ve Su Analizi Araştırma Enstitüsü binasını Tarım ve Sulama Arkeoloji Müzesi yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç beyin de destekleri ve aldığı kararlar ile eski şehir stadını yıkıp  burayı açık atletizm sahası haline getireceğiz. Buna benzer daha birçok proje üzerinde çalışıyoruz." bilgisini verdi. 

 

ATAKUM SAHİL YOLU 2016'DA BİTECEK

Samsun kamuoyunun merakla beklediği Atakum Sahil Yolu rekreasyon ve tatil köyü projesinde gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, 40 kilometrelik projenin yüzde 75'lik kısmını 2015 yılının sonunda tamamlayacaklarının sözünü verdi. Başkan Yılmaz, "Tamamını ise 2016 sonunda bitirmiş olacağız. Atakum'd aki iskeleyi kaldırıp daha güzel, şehir denizi daha çok kullansın diye çelik kompozit ayaklar üzerinde orta büyüklükte 50-100 kişilik motorların da yanaşabileceği iskeleler serpiştireceğiz. Çünkü insanlarımız denizin azgın olması sebebiyle kullanamıyor. Bu iskeleler vasıtasıyla insanlarımızın deniz nimetinden daha fazla yararlanabileceğini düşünüyoruz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için de yoğun şekilde çalışıyoruz." diye konuştu. 

DÜZENLİ TRAFİK AKIŞI İÇİN PARKOMAT KONULACAK

Sahil yolundaki araç trafiği ve düzensiz park sorununun önüne geçmek için otoparklara parkomat sistemi getireceklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Sahildeki otoparklara parkomat koyacağız. Trafik akışını düzenli sağlamak ve gelişi güzel araç parkını önlemek amacıyla bu sisteme geçeceğiz. Burayı bir tatil köyünde ne tür konforlar varsa burayı da bu şekilde yönetmemiz lazım. Özel sektöre ihale ile versek 3-5 sene sonra yine eski haline döner diye korktuğumuz için kendimiz profesyonel kadrolarla yönetmek istiyoruz. Bunun için de Samsun Kültür ve Turizm A.Ş'yi kurduk. Şirketimiz vasıtası ile sahillerdeki bu düzeni, dizaynı ve güvenliği sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu. 

 

KURUPELİT MARİNASI 'MARMARİS' OLABİLİR

Kurupelit'te yaptıkları yat limanı konusundaki gelişmelere de değinen Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, şöyle konuştu; "Kurupelit yat marinasının turizme dönük yat turizm tesisi alt yapısı yapabilme konusunda bazı özel sektör kuruluşlarından talepler var. Görüşmelerimiz olacak. Şayet Kurupelit yat marinası profesyonel bir elle yönetilirse Kurupelit, bir başka Kurupelit olur. Altını çizerek söylüyorum, Kurupelit küçük Marmaris olur. Şuan Karayolları kavşağı ile Kurupelit’e kadar olan o güzelim kafetarya tarzı tesisler, ileriye doğru da devam edecek. Bunu hep birlikte göreceğiz. Çünkü bu bir arz talep meselesi. Hizmet sektörüyle uğraşan insanlar, bu tatil köyümüze yönelik düşlerini, plan ve programlarını yapabilirler. Doğru olan da budur. Bizim şehrimizin turizm potansiyelini bunlar yükseltecektir. Yükselen bu turizm potansiyelindeki hizmet sektöründe şehrimizin insanları, çocuklarımız çalışacak. Geçimlerini buralardan sağlayabilecekler. Onun için girişimcilerimizi bekliyoruz."  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir