Yılmaz, “Ticaret Odası üyelerine hizmet eder”

Yılmaz, “Ticaret Odası üyelerine hizmet eder”
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkan Adayı Ahmet Yılmaz, Ayvacık’ta Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile buluştuğu yemekte Ticaret Odası’nın görevinin üyelerine hizmet etmek olduğunu dile getirdi

 

HABER-FOTO: Kenan GÜN

‘ÇTSO Üyelerimiz Projelerde bilgilendirilmeli’

Ayvacık’ta bulunan Çarşamba Ticaret Odası üyeleri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine yol gösterici bir şekilde hareket etmesi ve üyelerini İŞKUR, KOSGEB, Kalkınma Ajansları, TUBİTAK, İPARD, SODES, Kredi Kuruluşları ve Avrupa Birliği projeleri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘ÇTSO Üyeleri işlerini geliştirmesi, büyütmeleri için rehberlik yapmalıdır’

Kendisinin bu konularla ilgili ciddi anlamda çalıştığını ve araştırma yaptığını, dile getiren Başkan Adayı Yılmaz, eğer başkan seçilirsek Avrupa Birliği proje danışmanları ile çalışarak üyelerimize hizmet vereceğiz. Bizim ticaret odamızda 10 meslek grubu var ve proje danışmanlarımızla çalışarak her meslek grubumuzun ne gibi projeler yapabileceği konusunda üyelerimizi bilgilendireceğiz. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın görevi çeşme yapmak, sünnet şöleni yapmak, iftar çadırı kurmak değil üyelerine hizmet vermektir. Üyelerine işlerini geliştirmeleri, büyütmeleri için rehberlik yapmaktır. Bırakın çeşmeyi, sünnet şölenini bu hizmetleri başka kurumlar verir, siz üyelerinize ticari hizmetler sunun.” şeklinde konuştu.

‘İlk Seçim tarihinden niye kimse haberdar değil’

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın ertelenen seçimlerde kimseyi bilgilendirmediğini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “4 Şubat’ta yapılması gereken ancak ertelenen seçimlerle ilgili biliyorum ki burada kimseye bilgilendirme mesajı çekilmedi. Üyelerimizin hiçbirinin seçimlerden haberi yoktu. Zaten Sayın Başkan’da en erken tarihe seçim kararı alarak kimsenin haberi olmadan kendi aralarında seçim kararı alarak 4. Dönem başkan olmayı planlıyordu. Fakat bunun ardından Bakanlar Kurulu’nun seçimleri ertelemesi ile herkese seçimlerin ertelendiğinin mesajı çekildi. Siz üyelerinize seçim olduğuna dair mesaj çekmiyorsunuz ama seçimin iptaline dair mesaj çekiyorsunuz. 1000’in üzerinde üyesi olup her bir üyenin aday olmak en doğal hakkıyken ve Ticaret Odası Başkanının seçimlerin tarihi ile ilgili üyelerini bilgilendirmesi gerekirken,  Çarşamba Ticaret Odası üyelerine bunun yapılmasının nedeni nedir? 2009 seçimlerinde karşınızda aday yoktu mesaj çekmediniz ve bilgilendirmediniz. Üyelerimiz bir sabah gazete haberiyle Ticaret Odasında seçim yapıldığını ve Sn. Yusuf Kefeli’nin tekrar seçildiğini anladılar.  Bu seçimlerde de karşınızda aday olma ihtimali olduğu için kimsenin bilgisi olmasını istemediğiniz ve üyeleri bilgilendirmediniz. ”

‘Benim 100’ü aşkın Sigortalı çalışanım var’

Kendi şirketlerimde 100’ü aşkın sigortalı çalışanı olduğunu dile getiren Başkan Adayı Yılmaz, “Sn. Yusuf Kefeli beni eleştiriyor, ancak benim eğitim kurumumda 100’ü aşkın sigortalı çalışanım var. Kendisinin 4 tane Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı şirketi var, ancak bu şirketlerde 4 tane bile sigortalı çalışanı yok. Bu şirketler sadece seçimlerde oy kullanılabilmesi için kurulmuş ve Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’na üye yapılmış şirketlerdir. Mevcut başkan Sn. Yusuf Kefeli beni eleştirmeden önce kendisini eleştirmelidir” diye konuştu.

‘Ben Reklam değil İcraat kitapçığı beklerdim’

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelere bir bilgilendirme kitapçığı gönderdiğini ve tamamını inceleme fırsatı bulduğunu dile getiren Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Ahmet Yılmaz, “Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine 12 sayfalık bir broşür gönderdi ve bunda Kazım Yılmaz ne yapmış, Mithat Yılmaz ne yapmış, Ahmet Yılmaz ne yapmış bunları yazmış ve bunların parasını da Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası’nın kasasından ödemiş. Size üyelerinizden topladığınız paraları bu şekilde harcama hakkını kim veriyor? Son olarak üyelerinize bir bilgilendirme kitapçığı yolladınız ve bunda da sadece kendi reklamınızı yapmışsınız. Ben bu kitapçıkta seçimden sonra seçilirseniz yapacağınız projelerinizden birini bile göremedim. Ben sizden bir reklam kitapçığı değil üyelerinize yapacağınız projeleri barındıran bir bilgilendirme kitapçığı beklerdim. Bunun yanı sıra seçimlerde başkan adayları, başında oldukları kurumun her türlü imkânlarını bırakarak kendi imkânlarıyla çalışırlar. Ancak mevcut başkanımız bunu yapmıyor ve seçim çalışmalarını hala Ticaret Odasının imkânlarıyla yapıyor. Bu imkânlar oda üyelerinin vermiş olduğu aidatlar ile karşılanıyor. Ben bunlara karşılık projelerimle karşınızdayım ve sözlerimin her zamanda arkasındayım” diyerek sözlerini noktaladı.

ticaret-odasi-uyelerine-hizmet-eder-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber