Yılmaz, “İnşallah 1. Turda seçilecek”

Yılmaz, “İnşallah 1. Turda seçilecek”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Başbakanımız inşallah 1. turda Cumhurbaşkanı seçilecek” dedi

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Eyüp Güler’i makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu. Başkan Eyüp Güler de ziyaretten dolayı Başkan Yılmaz’a teşekkür edip yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Yılmaz, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini hatırlatarak, “Önümüzde 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı seçimimiz var. İnşallah onu da en iyi şekilde aşacağız. Başbakanımız Cumhurbaşkanımız olacak, inşallah 1. turda seçilecek. Ondan sonra da artık 2015’te bir genel seçim atmosferi olacak. 2014-2015 yılları, 3 tane büyük seçimi bünyesinde barındıran Türk demokrasisinin ender ara kesiti olacak. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimi de Türk demokrasisinin ilk deneyimi olacak. Neden ilk deneyimi olacak? İlk defa cumhurbaşkanını direkt kendi oylarıyla birlikte Türk halkı seçecek. Bu seçim çok anlamlı. 10 Ağustos’tan sonra başka bir dönem başlıyor. Türkiye’de resmen ‘yarı başkanlık sistemi’ diyebileceğimiz sürece doğru gidiyoruz. Daha fazla çalışmamız gerektiğine inandığım bir sürece doğru gidiyoruz. Sorumluklarımızın arttığı Türkiye bir 2020 vizyonu kendine belirledi” diye konuştu.

 

“FİZİK VE EMEK KOLU İŞLERİNDE ÇALIŞACAK ADAM BULAMIYORUZ”

Daha fazla üretme ve daha fazla çalışma yönünde Türk insanının daha gayreti hale getirmek gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Çok gayretli değiliz. Ülkemiz iyi yönetiliyor ama insanımız bu iyi yönetime katkı verecek bir üretme kabiliyeti ve üretme içerisinde çok değil. Özellikle gençlerimiz daha az yorularak daha iyi yaşamak istiyorlar. Bu iyi bir şey değil. Fizik ve emek kolu işlerinde çalışacak adam bulamıyoruz. Biz işleri ihale ediyoruz. Birçok müteahhidimize ‘Niye yavaş gidiyorsun kardeşim. Paranı veriyoruz. İşini yapıyorsun geliyorsun paranı alıyorsun. Şunu hızlandır’ dediğimizde ‘Şimdi yaz tatili, şimdi Ramazan, bayram, fındık bilmem ne falan’ diyen mazeret buluyor. Tabi, sonuçta adam işçi bulamıyor. Bu beni endişelendiriyor. Bugün dünyanın gelişmekte olan ülkelerinin birçoğu dışarıdan emek, yoğun işler için işçi ithal ediyorlar. Türk insanının gayret ve çabasının hiç durmaması lazım. Yani bu üretme kabiliyetinin hiç durmaması lazım. Son zamanlarda hep herkes lise okudu, lise okumak dışarıdan herkesin kolay işi oldu. Herkes masa başı bir iş, herkes bürokratik bir hizmet istiyor ama ağır fizik güç gerektiren işlerde hemen hemen adam bulamaz hale geldik. Bunu size esnaf odaları olarak özellikle anlatıyorum. Bu sosyal ihtiyaçtır ve bu probleme dönük duyarlık içermenizi istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel