YILMAZ, “HIZIMI KESMEYECEĞİM”

YILMAZ, “HIZIMI KESMEYECEĞİM”
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamak için gece gündüz çaba ve çırpınış içinde olduklarını belirterek, “Sağlığım el verdiği müddetçe hızımı kesmeyeceğim” dedi.

Başkan Yılmaz, "Aşı, işi büyümemiş bir şehri halılarla kaplasak, sokaklarından sütler, çeşmelerinden zemzemler de akıtsak, şehrin ekonomisiyle ilgili gelişme sağlamayacaksak, çocukların aşı ve işini temin edemeyeceksek o şehirde huzur olmaz. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel olacak" diye konuştu.

Samsun’da son yıllarda yaşanan değişime vurgu yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentin günden güne büyüyüp, gelişip, değiştiğini belirtti. Bu değişim ve dönüşümü şehir dışında yaşayıp memleketine gelen insanların daha net gördüğünü ve yakından şahit olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, Samsun'u iktisaden ve sosyal açıdan büyütüp geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

 

“İNSANLAR MEGA PROJELERİMİZİ SORUYOR”

Kent yaşamındaki değişim ve gelişimin insanlar açısından olumlu gelişmeleri olduğu kadar olumsuzlukları da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, "Bu olumsuzluklardan bir tanesi de şudur: İnsanların beklentileri sonu olmaz bir beklentiye dönüşüyor. Bundan elbette ki müşteki değiliz. Yolda bizi durduran insanlar, mega projelerimizi soruyor. Bu güzel bir şey. Bu beklentiyi oluşturmuşsak gereğini de yapmak zorundayız. Bunun gerçekleşmesi için topyekun üretme ve çalışma kabiliyetimizin bilinçlerimize yerleşmesi lazım. Ancak gençlerimizde daha az çalışarak çok kazanma isteği var. Bu da kötü bir şey. Sosyal devletin verdiği yaşlılık, engelli, evde bakım ve gazilere yönelik yardımlar ve imkanlar, bizi biraz tembelleştiriyor. Onun için gençlerimizi daha çok çalışıp üretmeye yönlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

 

“UCUZ AMA KEYİF ALINACAK YENİ SOSYAL KONUTLAR ÜRETECEĞİZ”

Halk tarafından Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'daki mahallelerin rahatlatılması için çok sayıda sosyal konut üretilmesine yönelik vizyonu ve isteği olduğundan söz eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, şöyle devam etti: "Kendisi Samsun'u çok iyi tanıyor. Sorunlarımızı da yakinen biliyor. Ama kafası daha çok üretime, büyümeye, daha fazla ihracata kilitleniyor. Bunun yanında çok fazla sosyal konut üretilmesine yönelik vizyonu ve isteği var. Biz de Unkapanı, Hastanebaşı ve Zeytinlik Mahallerinin yerinde dönüşümüne yönelik kentsel dönüşüm projeleri düşünüyorduk. Kendisi de bu mahalleri olduğu yerde dönüştürmenin çok zor olduğunu, bu alanın dışında uygun yerler bularak pahalı olmayan, toplu ısıtılan, toplu ulaşım imkanlarının olduğu, toplu yeşil ve rekreaktif alanların bulunduğu, çeşitli sosyal donatı alanlarının yer aldığı ve çok katlı olmayan ucuz yeni sosyal konutlar yapılması gerektiğini belirtti. Şimdi oturup bu konuyu tartışıyoruz. Nerelerde arazi bulabileceğimizi araştırıyoruz. Bu siteleri oluşturduğumuz takdirde şehri eteğinden tutup güneye çekeriz ve sıkışmış, kitlenmiş ve Arapsaçı gibi olmuş bu mahallelerimizi biraz rahatlatırız.”

 

“BİRLİKTELİĞİMİZ SÜRDÜKÇE ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK”

Samsun'da kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile müthiş bir ahenk olduğuna dikkat çeken Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Önceden başka şehirlere imreniyorduk. Çok şükür bu birlik ve ahenk, bizde de var. Böyle bir kadromuz olduğu için çok mutluyuz. Çok kıymetli bir valimiz var. Bu beraberliğin birleştiricisi, çimentosu oluyor. İnşallah kendisiyle uzun süre çalışma fırsatımız olur. Siyasi istikrar ortamı var. Siyasi istikrarın güçlü bir iktidarı var. Siyasi istikrarla birlikte bu beraberlik olduğu sürece çözülemeyecek zorun yoktur. Şuan çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurmaya yönelik bir çaba ve çırpınış içindeyiz. Aşı ve işi büyümemiş bir şehri halılarla kaplasak, sokaklarından süt akıtsak, çeşmelerinden zemzem akıtsak, şehrin ekonomisiyle ilgili gelişme sağlamayacaksak, çocukların aşı ve işini temin edemezsek o şehirde huzur olmaz. İnşallah önümüzdeki günler daha güzel olacak. Sağlığımız el verdiği oranda gaz kesmeyeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir