Yılmaz, “Hain bir saldırıydı”

Yılmaz, “Hain bir saldırıydı”
'Spor ve Medya Sempozyumu'nda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü Başkanı olduğu dönemde yaşadığı zorlukları anlattı. Yılmaz, “Samsunspor’a para toplamaktan arkadaşlarımızı tutukladılar. Bizi de tutuklayacaklard

'Spor ve Medya Sempozyumu'nda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunspor Kulübü Başkanı olduğu dönemde yaşadığı zorlukları anlattı. Yılmaz, “Samsunspor’a para toplamaktan arkadaşlarımızı tutukladılar. Bizi de tutuklayacaklardı da utandılar” dedi.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen “Spor ve Medya Sempozyumu” İstanbul'da devam ediyor. İstanbul Renaissance Bosphours Hotel’de gerçekleştirilen sempozyumun ikinci günü 3 oturumla devam etti. Doç. Dr. Deniz Gökçe’nin moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturuma Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Samsunspor Kulübü Başkanı olduğu dönemde yaşadığı zorlukları anlatan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, “O süreci biraz özetlemek istiyorum. Orada yaşadıklarımı özetlemek istiyorum. O günden bugüne bir Anadolu kentinde, bir Anadolu kentinin profesyonel kulübünün serüvenini biraz yorumlamak ve özetlemek istiyorum. 1999 yılında öyle bir moda vardı. Gaziantep ve Kocaeli’nde bir başarı öyküsü yazan belediye başkanlarının kulüp başkanlığı yaptığı futbol yönetim kültür hakimiyeti vardı. Hayatımın en zor iki yılını burada yaşadım” dedi.

Yaşadığı bir olayı paylaşan Yusuf Ziya Yılmaz, “Bir sabah kalktık dediler ki, dolar bin 200 lira oldu. Dolar bir gün öncesinde 600 lira idi. Dolar 600 iken bin 200 lira oldu. Feleğim şaştı. Belediye işi ile ilgili değildi. Altayspor kulübünden 3 tane futbolcu almış o dönemin başkanı. 10 yıl geçti ama futbolcuların isimlerini hiç unutmuyorum. Onlar benim ismimi unutmuştur belki de. Benim canım acıdı çünkü. İsmail 2 milyon 200 dolara almış bu futbolcuları. Sözleşmeyi de imzalamış. Bir gecede adamlar ne oldu. Samsunspor kulübünün başına büyük bir iktisadi problem haline geldi” diye konuştu.

 

“BAŞBAKAN’DAN YARDIM İSTEDİM”

Dönemin Başbakanı olan Mesut Yılmaz’a gittiğini ifade eden Yılmaz, “Durumu Başbakan Mesut Yılmaz’a anlattım. Bir yanlış yaptım. Kulüp başkanlığı işine girdim. Ne olur bir yerlerden bir kredi, para bir şey bulalım. Bu bataktan çıkalım. Bana yeni krediler buldular. Takır takır da o borçları ödedik” açıklamasında bulundu.

 

“HAİN BİR SALDIRIYDI”

Yılmaz, kulüp için yardımlar topladıklarını ifade ederek, “Bir, iki, üç derken bir sabah operasyon yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları Samsunspor’a, iş çevrelerine irtikap yaparak, baskı kurarak, belediyenin yapacağı işler karşılığında onları mecbur bırakarak Samsunspor’a para toplamaktan arkadaşlarımızı tutukladılar. Bizi de tutuklayacaklardı da utandılar. Anadolu kulüpleri bunları yaşıyor. Hain bir saldırıydı yapılan. Neyse fazla ayrıntılarına girmeyeyim. Çok şükür beraat ettik” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz