Yılmaz, Başkan Köktaş’ı dinledi…

Yılmaz, Başkan Köktaş’ı dinledi…
Spor Toto Süper Lig’den Bank Asya 1. Lig’e düşen Samsunspor’da yönetim tarafından alınan karar gereği yapılan olağanüstü genel kurulda AK Parti

İl Başkanı Fuat Köktaş, Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz’ı kongrenin iptal edilmesi konusunda ikna etti

Samsun AKM’de yapılan Samsunspor Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda daha önceden aday olmayacağını açıklayan Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz’ı ikna çalışmaları yapıldı. Çok sayıda delegenin katıldığı olağanüstü genel kurulun divan başkanlığını eski kulüp başkanlarından Hakkı Tomaç yaptı. Müsait olmadığını ve sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını açıklayan Kazım Yılmaz, genel kurula hitaben yaptığı konuşmada, “Ne yazık ki, üzülerek genel kurulda aday olmayacağım, olacak arkadaşlara yardımcı olmaya hazırım. Hakkınızı helal edin. Samsunspor düşmedi, düşürüldü” dedi.

Olağanüstü genel kurulda divana üzerinde 14 delegenin imzası bulunan “Seçim amaçlı bu olağanüstü genel kurulun ertelenmesine, Kazım Yılmaz başkanlığındaki yönetimin uygun ortamda yeni ve sağlıklı bir seçime kadar göreve devam edilmesine karar verilmesini talep ederiz” şeklinde bir önerge sunuldu. 
Divan Başkanı Hakkı Tomaç, önergeyi okuturken, Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz, önergeyi kabul etmediğini ve görevi bırakmak istediğini yineledi. Daha önceden Samsunspor’un yönetimine talip olduğunu açıklayan işadamı Veysel Tokatlıoğlu’nun söz alarak kürsüye çıkmasından sonra salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Kazım Yılmaz ile yan yana oturan AK Parti İl Başkanı ve Samsunspor’un eski başkanlarından Fuat Köktaş, uzun uğraşlar sonucu önergenin kabul edilmesi için Başkan Kazım Yılmaz’ı ikna etti.
Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz ile saatler süren görüşmeler yaptığını belirten Fuat Köktaş, “Kazım Yılmaz ile baş başa görüştük, konuştuk, yoluna devam etmesini kendisinden istirham etmiştim. Ama şartların çok uygun olmadığını gördük. Şimdi divana verilen bir önerge var. Kazım Yılmaz ile konuştum, seçim maddesinin değiştirilmesi ve seçimin ortadan kaldırılarak, pazartesi günü kendisinin yönetim kurulunda yeni bir kongre kararı alarak, yeni bir kongreye gidene kadar Samsun’u idare edenler, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, siyasi partilerin temsilcileri ve spor camiasına bir fırsat vermesini kendisinden istedik. Teşekkür ediyoruz, kendisi de bunu kabul etti” diye konuştu.
Önergenin oybirliği ile kabul edilmesinden sonra Divan Başkanı Hakkı Tomaç, “Önerge açık, genel kurul erteleniyor, genel kurul ertelendiğinde Kazım Yılmaz görevine devam ediyor. Pazartesi günü toplantıda alacağı karar doğrultusunda isterse belirleyeceği tarihte yeni bir olağan genel kurul ile seçime gidebilecek” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel