"Yılın Yenilikçi Sağlık Uygulaması" ödülü Samsun’un

"Yılın Yenilikçi Sağlık Uygulaması" ödülü Samsun’un
Bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Türkiye’nin Sağlık Ödülleri" töreninde Samsun Sağlık Müdürlüğü, "Yılın Yenilikçi Sağlık Uygulaması" ödülüne layık görüldü.

Doktorclub Awards üyesi yaklaşık 92 bin hekimin kullandığı oylar sonucunda Samsun Sağlık Müdürlüğü, "Tele-DGT Projesi" ile yılın yenilikçi sağlık uygulaması alanında birincilik ödülünü kazandı.

Samsun Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Derya Öztomurcuk, ödülü Samsun Sağlık Müdürü Mustafa Uras'a takdim etti.

Uras, projede, geliştirilen mobil aplikasyonun tüm cep telefonlarından Tele-DGT yazılarak indirilebilerek rahatlıkla kullanılabildiğini anlatarak, "İl koordinatörlüğümüzün katkılarıyla geliştirilen proje sayesinde tüberküloz hastalarının tedavileri günlük ve anlık olarak yakından takip edilmekte, hastalar mobil uygulama üzerinden doktoruna soru sorabilmekte ve bilgi iletilebilmektedir. Her hasta için özel tedavi planı oluşturularak hastaların tedavi takipleri yakından yapılabilmektedir. Cumhuriyet'imizin 100. yılında ülkemizde 100 yıllık geçmişi olan verem savaş kontrolüne Samsun ilinden yaptığımız bu katkıdan ve geliştirilen Tele-Tıp uygulaması ile ülkemizde dijital sağlık konusunda yeniliği paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sağlık