Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

YILDIZLI YAZ OTELLERİNİN 2020 ERKEN REZERVASYON FİYATLARI BELLİ OLDU!

YILDIZLI YAZ OTELLERİNİN 2020 ERKEN REZERVASYON FİYATLARI BELLİ OLDU!

> 2020 Otel Fiyatları 2019’u aratacak gibi…

> YERLİ TURİST EKONOMİK ALTERNATİF TATİL NE YAPABİLİR!
>
> 2019 yılında yüksek fiyat çıkışları yapan oteller yerli turistlerin belli bir kısmını üzerken, 2020’de otel fiyatları yerli turistin yüzünü güldürecek mi derken ve işte ‘Erken Rezervasyon Dönemi’ geldi çattı.
> 2019 yılında otel fiyatlarının aşırı artışı nedeniyle bir kısım yerli turist alıştığı 5 yıldız konforundan feragat etmek zorunda kaldı. Daha alt yıldız otel alıp tatil kalitesinden vazgeçmek  istemeyen yerli turistler, yurtiçi otel fiyatına gelen yurt dışı turlarını tercih ettiler. Bazı kalabalık aileler ise evden eve tatil mantığı ile otel fiyatından uyguna gelen havuzlu özel villaları kiraladılar.
> 2020 erken rezervasyon fiyatlarını açıklayan otellerin fiyatlarına şöyle bir baktığımızda; 2 Kişi 5 yıldız güzel bir otelde tatilimi yapmak istiyorum diyorsanız en az 3 asgari ücret cebinizden çıkacak demektir. Buna birde çocuklar dahil olunca tatil planları çoğu kişi için hayal olmaya başlayabilir.
> Peki yurt içinde alternatif tatil çözümü olarak ne yapılabilir?
> Aslına bakarsanız her yıl aynı otellere gitmek yerine, tatil yörelerini gezmek ve butik şirin kaliteli otellerde konaklamalar yapmak çok daha keyifli olabilir. Bunu deneyimleyen bir tatil danışmanı ve gözlemci olarak butik otellerde, büyük otellerden daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim. Kendime özel hissettiğim bir ortamda tatil yapma keyfini yaşamak bambaşka bir güzellik ve özgürlük gibi.
> Tatile gittiğiniz yöreleri gezip yaşamak, bir otele teslim kalmaktan çok daha eğlenceli ve öğreticidir. O yöreyi tanır, yaşam şeklini, konuşma dilini, yöresel tatlarını gözlemlersiniz. Birebir insanları ile iletişimde olursunuz.
> Konaklama yapılan oteller ise yöreye ait görsellikte küçük şirin butik otellerdir. Butik otellerde otel işletmecileri, misafirler ile birebir iletişim kurdukları için memnuniyeti yüksek tutmaya önem gösterirler. Ayrıca o bölgede nereleri gezmeniz gerektiğini, neleri yemeden gitmemeniz gerektiğini size anlatırlar.
> Hele ki büyük metropol şehirlerden yorulup, kalabalıktan usananlardansanız; butik oteller tam size göredir. Butik otellerde çok fazla insan kalabalığı da olmaz çünkü oda sayıları 6 ile en fazla 20 arasındadır. Genelde oteller güzel dekore edilmiş odaları, bahçeleri ve çevre düzenlemeleri ile ilgi görürler. 
> Kalite açısından kaliteli hizmet sunan butik otellerde fiyatlar ise verilen hizmete göre ne çok düşük ne de çok yüksektir. Ödediğiniz ücretin karşılığını bulur memnuniyetle otelden ayrılırken evinizdeki konforu yaşadığınız için seneye tekrar gelmeyi hayal edebilirsiniz.
> Bu yıl butik oteller dünyasını keşfedecek, masal gibi paylaşımlar yapacak, tatiline farklı renkler katacak çok kişi olacaktır. Sizde butik oteller dünyasını ve bilmediğiniz yöreleri keşfetmeye hazır mısınız?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi