Yıldız'ın Hedefi Belediye Başkanı Olmak mı?

Yıldızın Hedefi Belediye Başkanı Olmak mı?
2011 yılında Çarşamba İlçe Kaymakamı olarak atanan Caner Yıldız'ın 2014 yılında Aydın'ın Nazilli İlçesi'nden AK Parti'den Belediye Başkan adayı olmayı çalışıp olamayınca, gelecek yerel seçimlerde Çarşamba'dan Belediye Başkanı seçilmenin hayallerini kurdu

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın, Türkiye 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimleri için henüz  ülkenin seçim atmosferine girmediği 2013 Haziran ayında AK Parti'den adaylığını bir paylaşım sitesinden açıkladığını 27 Haziran 2014 tarihinde Nazilli'de yayın yapan Nazar Gazetesi olayı haberleştirmiş. Nazar Gazetesi'nde olayın haberleştirilmesi üzerine Caner Yıldız'ın apar topar Nazilli'de yayın yapan Adalet isimli Gazeteye röportaj verdiği ortaya çıktı.

Bir sosyal paylaşım sitesinde AK parti'den Nazilli Belediye Başkanlığına adaylığını açıklayan Caner Yıldız, olayın Nazar Gazetesi tarafından haberleştirilmesi üzerine, geri adım atarak bir başka gazeteye, "AK Parti'den teklif aldım düşünüyorum" diyerek geri adım attığı göründü. Nazar Gazetesi adaylık çalışmaları için o tarihlerde Nazilli'ye geleceğini açıklarken, Yıldız'ın, Nazilli'ye gittiği ama istediği havayı bulamadığı için 1 gün kaldığı öne sürülüyor.

Kaymakam Caner Yıldız'ın Nazilli'de yayın yapan Adalet Gazetesi'ne verdiği röportaj da seçimlerden 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden zaferle ayrılan MHP'li Haluk  Alıcık  için kutu benzetmesi yaparak, "Güzel ambalajlanmış bir kutu" söylemiyle adeta MHP'li başkana hakaret ettiği ileri sürülüyor. Devlet adamının bir belediye başkanını siyasi aktör gibi söylemlerde bulunarak kutuya benzetmesi doğru bulunmayan Yıldız için vatandaşlar, "Sen siyasetçi misin, Kaymakam mı?" diye sordu.

Türkiye'de yapılan 2014 yerel seçimlerinde istediği belediye başkanlığı koltuğuna Nazilli'de oturamayan Caner Yıldız'ın önümüzdeki yerel seçimlerde Çarşamba Belediye Başkanlığı için hayaller kurduğu ileri sürülüyor. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın 3. dönemi olduğu için gelecek seçimlerde tekrar aday olamayacağını, gelecek seçimlerde Dündar ve ilçedeki güç odakları ile ilişkilerini iyi tutarak Çarşamba Belediye Başkanlığı koltuğuna göz diktiği iddia ediliyor.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ın Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Çarşamba'daki güç odakları ile arasını iyi tutmaya çalıştığı iddiaları ise geçtiğimiz günlerde ulusal basına konu olan Samsun Valisi'ne yapılan ziyaret olarak gösteriliyor. Hatırlanacağı gibi Samsun'a atanan Vali İbrahim Şahin'e ziyarette bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız protokol olarak yanına partilerden yalnız AK Parti İlçe Başkanı ile gitmişti. Ulusal basında bu durum protokol AK Parti İlçe Başkanı ile mi sınırlı, diğer partiler neden davet edilmediği yönünde eleştirilere neden olmuştu.

Çarşamba Kaymakamı Yıldız'ın Nazilli'de röportaj verdiği Adalet isimli gazetede AK Parti'nin yanı sıra CHP'ye de yeşil ışık yaktığı görünüyor ve AK Parti veya CHP'den aday olabileceğini dile getiriyor. Yıldız'ın bu açıklaması akıllara, "Belediye Başkanı olsam da, hangi partiden olduğum önemli değil" düşüncelerini getiriyor. Nazilli'de CHP'ye göz kırpan Yıldız'ın Çarşamba'da CHP'ye şans tanımadığı için CHP ile arasına mesafe koyduğu ileri sürülerek, "Eğer CHP ile arasına mesafe koymasa valilik ziyaretinde yanına yalnızca AK Parti'yi almazdı" eleştirileri yapılıyor.

Yıldız'ın gazeteye verdiği röportaj analiz edildiğinde siyasetin gönlünde yattığı ortaya çıkarken, hedefi siyaset olan birinin kaymakamlık makamında bulunarak, kaymakamlık makamını siyasi hedefleri doğrultusunda kullanabileceği düşüncelerinin insanda hakim olacağına değinen vatandaşlar, "Kaymakamlık makamı, devlet makamıdır. Devlet makamında bulunan birinin kalbinde, gönlünde siyaset varsa, vatandaşına eşit yaklaşması beklenemez. Siyaset menfaatleri doğrultusunda hareket etme sanatıdır. Gönlünde siyaset yatan birinden tüm kesimlere tarafsız davranmasını beklemek saflıktır" eleştirileri yapıldı.

İşte Yıldız'ın 27 Haziran 2013 tarihinde Adalet isimli gazeteye verdiği röportaj:

Caner Yıldız, AK Parti’den teklif aldım

Eski Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, AK Parti’den Nazilli Belediye Başkanlığı Adaylığı için teklif aldığını söyledi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı güzel ambalajlanmış bir kutuya benzeten Yıldız, “Seçim sona erdi, kutu açıldı ve bitti” şeklinde konuştu.

Caner Yıldız, AK Parti’den teklif aldım

Şu anda Samsun’un Çarşamba ilçe Kaymakamı olarak görevine devam eden Caner Yıldız, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç’ın kendisine Nazilli Belediye Başkanlığı Adaylığı’nı teklif ettiğini belirtti. Sorularımızı yanıtlayan Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı güzel ambalajlanmış bir kutuya benzeterek, “Seçim sona erdi, kutu açıldı ve bitti” şeklinde konuştu.

‘Adaylık teklifini TBMM' de aldım’

Yıllık iznini Bodrum’da geçiren Caner Yıldız, çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret etmek için 1 günlüğüne Nazilli’ye geldi. Yıldız, Nazilli Belediye Başkanlığı’nı düşündüğünü ancak kararını ilerleyen zaman diliminde vereceğini söyledi. Geçtiğimiz ay Çarşamba ilçesinin işleri için Ankara’ya gittiğini ve TBMM’nde AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ile karşılaştığını ifade eden Caner Yıldız, “Ali Gültekin Kılınç’tan Nazilli Belediye Başkan Adaylığı teklifi aldım. Yapım itibariyle siyasete eğilimli bir insanım. Halkla iç içe olmayı, halkın sırtını sıvazlamayı seven adamım. Yani sarılırım millete.. Siyaseti istiyorum. Öyle veya böyle siyaset yapmayı arzu ediyorum. Benim için parti önemli değil, önemli olan halka hizmet edebilecek koşullar oluşmasıdır. Benim hizmet edebileceğim bir parti olması gerekiyor. Hizmet edebilecek bir parti bulursam, siyasete girebilirim” dedi.

‘Olmaz, demiyorum, düşüneceğim’

Belediye Başkanlığı konusunda çok hırslı olmadığını dile getiren Caner Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ne AK Parti, ne de CHP Genel Merkezi’ne gittim. Ama AK Parti ve CHP’li bir çok vatandaşımızdan telefonlar alıyorum. ‘Biz bölündük’ diyen mi ararsınız, yoksa ‘Bizim bu adaydan bir şey olmaz’ diyen mi arasınız? Her kesimden arayanlar var. Dernek başkanları arıyor. Köy ve mahalle muhtarları bile arıyor. ‘Biz eskisi gibi değiliz’ diyenler var. Son 1 yıldır benimle ilgili Nazilli’de bir potansiyel oluştuğunun farkındayım. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu nedenle Belediye Başkanlığı’nı düşünmeye başladım. Olmaz, demiyorum, düşüneceğim diyebiliyorum. Hangi partiyle olur, onu da kısa zaman içerisinde netleştireceğim”

‘Nazilli halkı çok bilinçli’

32 yıldan bu yana Türkiye’nin 15’e yakın bölgesinde Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlık görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Yıldız, “Emekliliği hak ettim. Bu nedenle Belediye Başkan Adayı olmam yönünde bir sıkıntı yok. Nazilli’de çok güzel bir yapı var. Ellenmemiş, bakir bir yapı var. Yani Nazilli’ye takla attıracak, sıçrattıracak bir potansiyel var. Nazilli halkı her şeyi biliyor. Buranın halkı boşa atılacak bir halk değil. Nazilli halkı çok bilinçli.. Onun için Nazilli’de Belediye Başkanlığı yapmak daha kolaydır Nazilli’de görev yaptığım dönemde, Nazilli’nin Termal Kent olması gerektiğini söylemiştim. Nazilli’ye havaalanı yapılmalıdır demiştim. Nazilli’nin her bölgesinin demiryolu ağıyla birbirine bağlanması gerektiğini ifade etmiştim. Bu sözlerim uçuk-kaçık algılanmıştı. Kimse merak etmesin, Nazilli’yi acayip bir şehir havasına getireceğiz. Bunlar hiç kimsenin duymadığı, duymaya korktuğu işlerdir. Boru döşe, park yap.. Bunlar klasik işler. Vatandaş Nazilli’nin önünü açacak hizmetleri duymak istiyor. Toplum, yeni fikirlerle ilk önce alay ediyorlar, gülüyorlar. Sonra itiraf etmeye başlıyorlar. Sonra da seni takip etmeye başlıyorlar. Örneğin Uzun Yaşam Projesi’ni ortaya çıkaran kişi benim. İlk önce, ‘Kaymakam bey uçuyor. Palavra bu işler’ dediler. Ondan sonra iş büyüdü, bu noktalara geldi. Şimdi Uzun Yaşam-Uzun Yaşam diye sağda solda Nazilli’nin reklamı yapılıyor. Bu projeyi Caner Yıldız ortaya çıkardı, ama Caner Yıldız’ın adı bile geçmiyor şimdi bu projede” şeklinde konuştu.

‘Eşelemeyi seven bir yapım var’

Çarşamba Kaymakamı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Nazilli’nin Belediye Başkanı Nazilli’de doğmuştur. En fazla bir-iki yere gitmiştir ya da gitmemiştir. Bu kadar. Ama ben görevim gereği Türkiye’nin bir çok bölgesini gezdim. Türkiye’nin doğusu, batısı, her yerinden bir şeyler kapmışımdır. Ben yapı itibariyle bir yerin değerlerini hemen bulan bir adamım. Nazilli’de Uzun Yaşam’ı, Çarşamba’da kumu buldum. Eşelemeyi seviyorum yani. Nazilli’de toplumsal bir yapı oluşturmak istiyorum. Türkiye’de bir ilk olacak bu projede, gençler, yaşlılar, orta kademe, marjinal gurup dediğimiz engellerin oluşturduğu guruplarla toplumsal bir yapı oluşturacağım. Bu modelin tüm dünyaya örnek olmasını arzu ediyorum. Bu modelde insanlar birbirlerine karşı çok şeffaf, birbirleriyle irtibatlı olacak. Ben insan üzerine yatırım yapmak istiyorum. Belediye Başkanlığı bana o imkanı verecek. Kaymakamlıkta bunları hayata geçiremem. Benim için ideal makam Belediye Başkanlığıdır”

‘AB fonlarından yararlanacağım’

Açıklamasında Nazilli’de yapılması gereken bazı projeler hakkında bilgiler veren Caner Yıldız, “Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Avrupa Birliği (AB) fonlarından yararlandı mı bilemiyorum ama ben kesinlikte bu fonları kullanacağım. Eskişehir, AB’den 500 milyon dolar kullanarak çehresini değiştirdi. Düzgün projeyle gidersen, AB’den de, Japonya’dan da yardım alırsın. Yatırımın önünü açmış olursun. Mevcut yerel kaynakların, hükümetten gelen paranın dışında, Avrupa’dan çok para getirebilirim. Ben sıfırdan başlayarak yepyeni bir şehir oluşturalım diyorum. Örneğin bu kadar jeotermal kaynak varken, Nazilli’nin doğalgazla ısınmasına anlam veremiyorum” dedi.

‘Alıcık Halkla İlişkiler Müdürü değil ki’

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız açıklamasında Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’la ilgili çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Yıldız açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ben facebook’tan takip ediyorum. Vatandaşlar, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın vatandaşın sünnetine, düğününe, cenazesine, cemiyetine katıldığını yazıyor. Ama ‘yok’ diyor vatandaş. ‘Benim oğlum iş yok, güç yok, Nazilli’den gidiyor’ diyor. Yani vatandaşın Nazilli’nin geleceğiyle ilgili karamsarlığı var. Belediye Başkanı Halkla İlişkiler Müdürü değil ki! Nazilli’de okumuş bir kitle var. Ama iş yok, güç yok, bir hedef yok. İnsanlar da Nazilli’nin geleceğini göremediği için ayrılıyor. Bunun önlenmesi gerekiyor”

‘Alıcık, bir kutuydu, güzel ambalajlandı’

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’la 2 yıl birlikte çalıştığını kaydeden eski Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, “Kendisiyle ilgili kötü bir şey söyleyemem. İyi bir arkadaşımız. Çoğu projelerde, daha önceki belediye başkanlarına olduğu gibi kendisine de fikirlerimi ilettim. Nazilli için bu projelerin hayata geçmesi gerektiğini söyledim. Benim ona yaptığım iyilikleri çok iyi bilir. Kendisine Nazilli’den ayrıldıktan sonra özel günlerde, bayramlarda, çeşitli vesilelerle mesaj atmışımdır. Bana bir kere bile dönmedi. Allah için beni bir kere bile aramadı. Sanki küs gibi.. Beni rakip olarak gördüğü için mi böyle davranıyor, öyle bir hava sezinliyorum. Ben ona iyi duygular besliyorum. Haluk Alıcık’ın halkla ilişkileri iyi ama Belediye Başkanlığı konusunda, Nazilli konusunda karamsar bakıyorum. Alıcık, bir kutuydu, güzel ambalajlandı. Seçim sona erdi, kutu açıldı ve bitti. Kararı verecek olan halktır. Halkımız ölçecek ve tartacaktır” şeklinde konuştu.

‘İthal değil, yerli malıyız’

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Kaymakamlığı döneminde başlattığı fakat yarım kalan ve düşünüp de hayata geçirmediği projelerini hayata geçirmek istediğine vurgu yaparak, “Bazıları benim için ‘ithal aday’ diyor. Ben Kuyucak’ta 3, Nazilli’de 6 yıl görev yaptım. Benim kızım Nazilli doğumludur. Yani biz ithal değil, yerli malıyız. Nazilli ve bölge insanının yapısını çok iyi biliyorum” ifadelerini kullanarak açıklamasını tamamladı.

HABER KAYNAĞI: Nazar ve Adalet Gazetesi /Nazilli- AYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber