Yıldız ve Dündar ilk kez ters düştü!

Yıldız ve Dündar ilk kez ters düştü!
Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Samsun-Çarşamba demiryolu hattının aktif hale getirilerek kullanıma açılması yönünde çağrıda bulundu. Ancak Çarşamba Belediyesi rayları 2013 yılında sökmüştü.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ilçe belediyesi tarafından 2013 yılında kaldırılarak yerine yol yapılan ve belediye hizmetleri arasında anlatılan Samsun-Çarşamba arasındaki demiryolunun yeniden aktif hale getirilmesini istiyor.

Atıl durumda bulunan Samsun-Çarşamba arasındaki demiryolunun yeniden aktif hale getirilmesini gündeme getiren Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız ilçe belediyesinin 2013 yılında kaldırdığı 3 kilometrelik bölümünün yeniden yapılabileceğini söyledi.

"Samsun için çok önemli"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in ilk yıllarında yaptırdığı hattın Samsun için önemine değinen Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, "İlk yapıldığında tütün taşımacılığı için kullanılıyordu. Daha sonra zaman içerisinde atıl durumda kaldı. Ancak bu hat Samsun için çok önemli" dedi.

"Lojistik Köy için de önemli"

Tekkeköy'de yapımı planlanan Lojistik Köy için de bu hattın çok önemli olduğunu belirten Kaymakam Yıldız, "Samsun ile yapımı düşünülen Lojistik Köy arasında yaklaşık 18 kilometrelik bir mesafe var. Burada iyileştirme yapılması gerekli. Çünkü ticaret arttıkça demiryolu ulaşımına daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Ayrıca Çarşamba'da belediye tarafından sökülen 2-3 kilometrelik bir yer mevcut. Bu çok önemli değil. Samsun'da ulaşım çeşitliliğinin artması yönünden bu hatta iyileştirme yapılarak yük ve yolcu taşımacılığına açılması şehrimiz açısından oldukça yararlı olacaktır. Hem Tekkeköy'e kadar yapılacak hafif raylı sistemle de yolları ayrı olduğu için ulaşımı olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı. Samsun-Çarşamba Demiryolu’nun şehir içinde kalan yaklaşık 3 kilometrelik bölümünün kaldıran Çarşamba Belediyesi tren raylarının yerine yol yapmıştı.

Dündar 2013 yılında yapılan çalışmayla ilgili şunları söylemişti; " Çarşamba Belediyesi olarak Devlet Demir Yolları ile yaptığımız protokol ile yaklaşık 10 yıldır atıl durumda olan ve günümüz demiryolu ulaşımı özelliğini kaybeden Çarşamba-Samsun tren yolu hattının şehir merkezinde kalan 3 kilometrelik bölümünü kaldırdık."

 Kaynak: Haberexen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber