Yıldırım: “Türkiye Mehmetçik’e, Mehmetçik Türk milletine emanet”

Yıldırım: “Türkiye Mehmetçik’e, Mehmetçik Türk milletine emanet”
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. Emekli Kur. Albay İbrahim Yıldırım, darbe girişimine tepki göstererek Türkiye’nin Mehmetçiğe, Mehmetçiğin de Türk milletine emanet olduğunu söyledi

15 Temmuz’da FETÖ’cü cuntacıların darbe girişimine karşı TSK Mehmetçik Vakfı bir bildiri yayımladı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Dr. Emekli Kur. Albay İbrahim Yıldırım, “Vatan ve vazife uğruna hayatını seve seve feda eden, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘dünyanın hiçbir ordusunda yüreği onunkinden daha temiz bir askere rast gelinmeyen’ kahraman Mehmetçiklerimize, 34 yıldır halkımızın fedakar bağışlarını ulaştıran TSK Mehmetçik Vakfı ailesi olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde esasları Anayasa ile belirlenmiş olan Cumhuriyetimize, aziz vatanımıza, demokrasimize ve yüce Türk milletine karşı girişilen eylemi şiddetle kınıyoruz. Ayrıca olanlar esasında şehit olan, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi. 
Türkiye'nin Mehmetçiğe, Mehmetçiğin de Türk milletine emanet olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Gönlündeki mutlak itaat ve vazife anlayışı ile olan bitenden habersiz olarak kendisini olayların içerisinde bulan ve hiçbir şekilde silahını ateşlemeyen masum Mehmetçiklerimize yapılan saldırıları da Mehmetçik Vakfı ailesi olarak üzüntüyle karşılıyoruz. Çünkü Mehmetçik, Türk tarihi boyunca vatan, millet ve kutsal değerler yolunda ya şehitlik mertebesine ulaşmış ya da gazi olmuştur. Çünkü Mehmetçik, milli güvenliğimizin temel yapı taşı ve en değerli varlığımızdır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye Mehmetçik’e Mehmetçik Türk milletine emanettir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir