Yıldırım: Kimse yayınlayamayacak

Yıldırım: Kimse yayınlayamayacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Müslümanlara hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmiyle ilgili olarak, “Türkiye’den internet yayını yapan hiçbir site bu çirkin filmi yayınlayamayacak ama bunu yeterli görmüyoruz. Aynı za

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Esenboğa Havalimanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yeni karla mücadele araçlarının hizmete başlama törenine katıldı. Bakan Yıldırım tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin petrol fiyatlarındaki dalgalanmalara ilişkin sorusuna Yıldırım, “Petrol ürünlerinin fiyatlarını artması biraz da dünyadaki istikrar ile ilgili bir şey. İstikrarsızlık yükseldikçe fiyatlarda dalgalanmaya başlıyor. Bunun hem ülke ekonomimize hem de dünya ekonomisine olumlu yansıdığını söyleyemeyiz” cevabını verdi.

Küresel istikrarın bir an önce temin edilmesi gerektiğini işaret eden Yıldırım, “Bölgesel anlaşmazlık inşallah sona erer ve sürekli dalgalanmalardan ekonomimizi olumsuz etkilenmez” dedi.
Başka bir gazetecinin Müslümanlara hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ filminin videolarının yasaklanmasında gelinen son aşamayı sorması üzerine Yıldırım, “Mahkeme kararı, Türkiye’de her ne şekilde olursa olsun bu filmin gösteriminin engellenmesi yönünde verildi. Bunu dikkate alan internet sağlayıcılarının tamamı bu linkleri kapattılar.

Bundan sonra başka linkler açılırsa, bunlar da kapatılacak. Türkiye’den internet yayını yapan hiçbir site bu çirkin filmi yayınlayamayacak ama bunu yeterli görmüyoruz. Aynı zamanda, uluslararası hukuk mücadelesini de başlattık. Tüm dünyada gösteriminin kaldırılması, Müslümanların yüreğine su serpilmesi ve bu meslekanlayışının sona ermesini hedefliyoruz. Bunu amaçlıyoruz, bu yönde de çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

Bazı ülkelerden çok açık bir şekilde destek alındığını bildiren Bakan Yıldırım, Brezilya’nın da mahkemekararıyla bu filmin videolarına erişimini kapattığını söyledi. Yıldırım, ABD’nin de aynı kararı uyguladığına işaret ederek, birçok ülkede benzer çalışmaların olduğunu ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir