Yiğit, “Bağlama kurslarımıza ilgi büyük”

Yiğit, “Bağlama kurslarımıza ilgi büyük”
Ayvacık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne İsmail Yiğit’in atanması ile ilçede kurslar peşi peşine açılmaya başladı. HEM Müdürü Yiğit, “ilçe tarihinde açılamayan kursları açarak başarı hedefine doğru emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER

Ayvacık İlçesinin kurulmasından sonra 1993 de ilçede açılan Halk Eğitim Müdürlüğünün hizmete girmesi  sonrası çalışmaların sınırlı şekilde yapılması gözlerden kaçmazken, HEM’ de özellikle kurs azlığı ilçe halkının kurs beklentilerine cevap vermemesi başarının gelmemesine bağlanıyordu.  Ayvacık İlçe Halk Eğitim Müdürlüğüne 2014-2015 eğitim öğretim dönemi ile İsmail Yiğit’in atanması sonrasında ilçede HEM kursları da gözler görülür şekilde hızlandı. Açılan kursların hızlanması ile birlikte ilçede halkın da yoğun ilgisiyle kurslara katılımların fazlalığı dikkatlerden kaçmıyor.

Halk Eğitim Müdürü İsmail Yiğit, “İlçe tarihinde bu yıla kadar açılamayan kursları eğitmenlerin bulunması ile birer birer açmaya başladık. Bu vesile ile ilçede göreve başlar başlamaz ilk olarak “Mustafa Dağıstanlı Torunları yetişiyor” kursumuz ile başlayan çalışmalarımız daha farklı ve başka dallarda hızla devam ediyor. Şu anda ilçe halkının da büyük beğenisini ve desteğini alan Bağlama kurslarımız başlamış ve 3 grupta kurslarımız verilmeye devam ediyor. 3 kursumuzdan birisi ilçe Gençlik Merkezimizde diğer iki kurslarımız ise Galip Öztürk Kız ve Erkek Öğrenci Yurtlarında verilmektedir. Bağlama kursumuz 3 ay sürecek olup yılsonunda başarılı olan kursiyerlerimize “başarı belgelerini” küçük bir konser eşliğinde törenle vermeyi hedefliyoruz. Toplam da 37 kursiyer öğrencimiz bağlama kursu görmektedir. Bundan sonra ilçe halkının da eksiklerini ve istedikleri kurslarımızı faaliyete geçirerek Ayvacık İlçe halkına eğitim öğretim yanında ek gelir kapısı olacak Bu tür kurslarımızla birlikte ilçede eğitim alanında ki çalışmalarımıza emin adımlarla devam ediyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber