Yetki belgelerinde fiyat indirimi

Yetki belgelerinde fiyat indirimi
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, önemli açıklamalarda bulundu.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada, “Yıllardır yetki belgelerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu her platform da gündeme getiriyorduk, bununla ilgili çok ciddi çalışmalarımız vardı, federasyonumuz da bu konuda çok uğraş içerisindeydi, sonunda müjdeyi kamyoncu esnafına veriyoruz.” dedi.

K1 YETKİ BELGELERİ ARTIK 10.000 TL!

Açıklamasına devam eden Başkan Bala “K1 yetki belgelerini 25.000 TL’ye mal ederken, artık 10.000 TL’ye alacağız. 08.01.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karayolları taşıma kanuna göre K1 yetki belgesi 10.000 TL’ye alınabilecektir.  Nakliyeci Mesleğin önünün açılması açısından önemli olarak gördüğümüz bu karar çok ciddi bir zaman arifesinde verilmiştir. Çünkü biliyoruz ki Kamyonculuk faaliyetine yeni başlamak isteyen bir birey öncelikli olarak bu belgeyi alması zorunlu bu belge olmadan karayoluna çıkamıyordu. Bu belgeyi almak için kredi çekiyordu, kamyonunu almak için kredi çekiyordu ve bu kredileri ödemek için yıllarca mücadele ediyordu ve kamyonculuk mesleği artık eski cazipliğini yitirmeye başlamıştı, çünkü sıfırdan bu işi yapacak genç nesil yetişmiyordu ,yetişse de imkansızlıklar nedeniyle tercih etmiyordu,  bu mesleğe başlayacak bir kişi 150.000 tl gibi bir borç ile başlaması gerekiyordu. En azından belge fiyatının düşmesi az da olsa mesleği hareketlendirecektir.” İfadelerini kullandı.

DESTEK YOK

Başkan bala devam ettiği açıklamasın da, “Kamyonculuk mesleğini icra eden esnafımıza maalesef hiçbir destek alamıyor yıllardır söylüyoruz söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz, şu an da hükümetin ciddi çalışmaları var, çiftçilerimize mazot desteği, ÖTV’siz mazot ve benzeri destekleri olmaktadır. Kamyoncu esnafımızın bu desteklere ihtiyacı var ancak bu anlamda esnafımıza herhangi bir destek verilmiyor.” şeklinde konuştu.

ÖTV’SİZ MAZOT VERİLMELİ!

Bala, “Ülkemizde nasıl deniz taşımacılığı yapanlara yada keyfi bir yatı, olan kişilere ötv siz mazot veriliyorsa kesinlikle aynı destekten karayollarında seyir eden nakliyeci ve kamyoncu esnafımıza da bu destekten verilmeli, en pahalı mazotu biz kullanıyoruz belli bir kota da ötvsiz , kdv siz mazot verilse sektör canlanır neticede tüm esnafımız devletine vergi ödeyip ailelerini geçindirmeye çalışan ve saatlerce araç kullanarak , ailelerinden uzak ta günlerce evine gidemeyen arkadaşlarımız var hep bir maddi hesap içinde kalıyoruz, geçinme telaşı içinde kalıyoruz devletimizin bu konuya artık el atmasını bekliyoruz.”

Genç nakliyeciler desteklenmeli

Başkan Musa Bala, “Biliyoruz ki ülkemizde genç girişimcilere hibe destekleri faizsiz krediler veriliyor ancak özellikle imalat sektörüne yönelik projeler daha fazla cazip ediliyor, aslında herhangi bir mesleğe yeni başlayan genç bir girişimci hangi mesleği olursa olsun desteklenmeli hibe kredilerden faydalanmalı, mesela kamyonculuk mesleğine yeni başlayacak bir genç arkadaşımızın K1 yetki belgesini devlet ücretsiz versin, aracı için hibe kredi veya faizsiz kredi versin böylelikle her genç girişimci sevdiği mesleği yapar hale gelir bu da meslekte farklı geleceğin oluşmasına yol açar gençlerin her platform da desteklenmesi gerekir bununla ilgili bir proje hazırlıyor gerekli yerlere göndereceğiz.”şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber