YETİMLER 'KARDEŞLİK İFTARI'NDA BULUŞTU

YETİMLER KARDEŞLİK İFTARINDA BULUŞTU
AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi

AK Parti'li belediyeler tarafından tüm Türkiye'de düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' Samsun'da da Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti Samsun İl Başkanlığı koordinesinde Atakum ilçesinde bulunan Büyükşehir Sanat Merkezi bahçesinde yapıldı.

Düzenlenen programa AK Parti'li ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri STK'ların temsilcileri, Samsun'da yaşayan yetimler katıldı.

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ben yudum yudum bu akşam Ramazan'ın güzelliğini sizlerle beraber hissettim. Ramazan'ın ruhu paylaşmayı, sevgiyi, şefkati ruhu gerektiriyor. Bunlar da iftar sofrasında yan yana oturulup, karşı karşıya ve göz göze gelerek mümkün oluyor. Bunu bu akşam yüreğimizde hissettik. Türkiye bir huzur adasıdır Orta Doğu'da. Dünyanın her tarafında çeşitli sıkıntıların olduğu bir dönemde dünyanın parlayan bir yıldızı gibi olan, geleceğe umutla bakan bir ülkenin mensupları olarak ayrıca gurur duyuyor ve Rabbime şükrediyorum. Çünkü hemen etrafımızda Irak'ta, Suriye'de ve Mısır'da birçok olayın yaşandığı ortamda biz Ramazan'ı büyük bir huzur içerisinde geçiriyoruz. Buna da şükretmek gerekir diye düşünüyorum. Bize bu ortamı sağlayan ve bu ülkeyi yöneten, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlar Kurulumuza ben minnet ve şükranlarımı sunmak istiyorum" dedi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise, "Bize bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Ramazan ayımızın 15. günü dünya Müslümanlarının ilan etmiş olduğu 'Yetim Günü'dür. Zaten AK Parti'nin felsefesinde ve kuruluşunda ilk yola çıkarken söylediği bir şey vardır. Partinin kuruluşunda 'Sessiz çoğunluğun sesi, kimsesizlerin kimsesi' sloganıyla yola çıkan AK Parti, yerel yönetimlerdeki uygulamaları hatta merkezi hükümetteki politikalarıyla sosyal alanlarda ciddi çalışmalar yapmıştır. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' düsturunu ilke edinen AK Parti, her zaman fakirin, garip gurebanın yanında olmuş, düşenin elinden tutmuş, yetime ve öksüze sevgi dolu yüzünü göstermiştir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel