Yeşillikler el yakıyor

Yeşillikler el yakıyor
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte yeşilliklerin fiyatları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte yeşilliklerin fiyatları merak konusu oldu. Çarşamba ilçesi Batıyaka Kapalı Pazar Yeri’nde pazarcılar da müşterilerde fiyatlardan memnun olmadıklarını söylediler.

“Memnun değiliz”

Hem pazarcı hem de vatandaşın memnun olmadığının altını çizen pazarcı esnafı “Biz fiyatlardan memnun değiliz çünkü biz üretici olarak yani çiftçi olarak memnun olamayız şu durumda. Çünkü ben üretici olarak şu fasulyeyi 45 TL’ye satıyorum ama kar mı, zarar mı ediyorum, bilmiyorum. Eskiden böyle değildi. En azından kârımızı da zararımızı da biliyorduk. Şu anda fiyatlar; marul 20 TL, maydanoz 10 TL’dir. Bize göre bu fiyatlar ucuz ama müşteriye göre pahalı müşteri alamıyor, çiftçi ise satamıyor şuanda bu durumda satsa bile giderini karşılamıyor diyebilirim. Ben pazarcı olarak her yerde söylüyorum fiyatlar pahalı ama bizim elimizde ki bir şey değil. Şuanda ülkemiz de büyük bir ekonomik kriz var. O krizin faturasını biz vatandaş çekiyoruz ne yazık ki. Hem çiftçi hem vatandaş olarak sürünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

img-3676.jpg

“Pazardan yeşillik alamıyoruz”

Kış ayları geldiğini ama doğru düzgün yeşillik alamadıklarını belirten vatandaşlar “Bir bağ maydanoz 10 TL olur mu, Allah’ınızı seviyorsanız. Yeni çıkmış olur mu hiç? Bedavaya toprağın verdiği bir şey bu. O pahalı, bu pahalı. Aldığımız şeye bak. 300 TL gitti ama hiçbir şey yok. Yazık, günah. Pazardaki bu fiyatlarla biz geçinemiyoruz. Ben daha bir tohum parası bile vermedim. Şu anda 40-50 bin TL borcum var ama daha veremedim. Şu an sadece kendimizi ayakta tutuyoruz. Durumlar gerçekten çok kötü. Allah yardımcımız olsun. Yeşillik fiyatları şu iki haftadır iyi. Marul 15-20 TL, fasulye 40-50 TL, pırasanın kilosu 15 TL, biberler türüne göre 15-40 TL arasında değişiyor. Vatandaş memnun değil. Çiftçi ne yaparsa yapsın işin içinden çıkamıyor. Çiftçinin işi çok zor.” diye ifade etti.

img-3670.jpg

Bu hafta pazardaki fiyatlar şu şekilde: Fasulye 50 TL, Marul 10 TL, Patlıcan 15 TL, maydanoz 10 TL dir.

img-3667.jpg

Haber: Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber