Yeşilırmakspor devler arasında…

Yeşilırmakspor devler arasında…
Çarşamba'nın amatör spor kulübü Yeşilırmak spor, Türkiye Şampiyonası için bugün Sinop’ a gidiyor. Rakipleri ülkenin en güçlü takım alt yapıları olsa da o inancı ile şampiyonluğa emin adımlarla yürüyor

Giresun’da Türkiye Şampiyonası için Sivas Belediyespor takımı normal süresi 0-0 ve uzatmaları da aynı skorla sona eren maç sonrası penaltılarla 5-3 yenerek adını yazdıran Yeşilırmakspor takımı Türkiye Şampiyonası maçları için bu defa Sinop’a gidiyor. Giresun’dan geldiği günden bu yana Çarşamba yeni şehir stadyumunda antrenmanlarını aralıksız sürdüren Yeşilırmak spor takımı bu gün Sinop’ a giderek final maçları için güçlü rakipleri ile karşı karşıya gelecek. 3 gün sürecek şampiyona yarı final maçlarında rakipler çok güçlü…

Yeşilırmakspor Samsun bölgesinde U-13 Liginde şampiyon olduktan sonra Türkiye Şampiyonası ilk kademe maçları için Giresun' a giden ve gündeme parasız kalması ile gelen Yeşilırmakspor, şimdi de Sinop’ da yarı final yani 2. Kademe maçlarına çıkmaya hazırlanıyor. Yeşilırmakspor’un Türkiye Şampiyonası U13 kategorisi yarı final maçlarında ki rakipleri Trabzonpsor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Çorumspor, Yeşilırmakspor ve Düzce 1907 takımları oldu.  Türkiye Şampiyonasında 4 bölgeden 20 takım kaldı. Bu takımlar arasından yapılacak müsabakalardan sonra finale 4 takım kalacak. Bu 4 takım arasında oynanacak olan maçlar sonunda Türkiye Şampiyonu belirlenecek.

Sinop’ta oynanacak maçlar için yeni şehir stadyumunda antrenmanlarını aralıksız sürdüren Yeşilırmakspor un güçlü rakip takımlardan çok yine maddi imkânsızlıklar belini büküyor. Yeşilırmakspor takım oyuncuları maçlar için heyecanla antrenmanlarını yaparken takım başkanı Ömer Öztürk ve teknik hoca Aydın Akay, Sinop’a gidebilmek için maddi sıkıntıları çözebilme adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Takıma Çarşamba, Salıpazarı Sivil Toplum Örgüt yöneticilerinden bazıları yardım elini uzattı. Tam destek ve maddi sıkıntı çekilmemesi için yeni maddi finansman kaynakları aranıyor.

Türkiye Şampiyonası yarı final maçları için Sinop’ a gidecek olan Yeşilırmakspor takımına Çarşamba Demirciler Odası Başkanı Kerim Çakır, takımın aracının yakıt ihtiyacını, Şoförler Odası Başkanı Musa Bala ve yöneticileri takımı Sinop’a götürecek ve 3 gün boyunca kalacakları turnuvada ki araç sorunlarını, 1 ve 2 nolu Dolmuşçular Derneği başkan ve yöneticileri yaklaşık 10 futbolcunun günlük ihtiyaçlarını, Salıpazarı Özel Halk Otobüsleri Dernek Başkanı Hüseyin Şahin 3 futbolcunun günlük masrafını ve Ayvacık Minibüsçülerinden ve aynı zamanda Şoförler Odası Yönetim kurulu üyesi Şerafettin Kocataş ise 2 futbolcunun günlük masraflarını karşıladıkları öğrenildi.

Yeşilırmakspor Başkanı Ömer Öztürk ve Teknik hoca Aydın Akay, çocukların şampiyonadan başarı ile döneceklerine inandıklarını dile getirerek, “Bu çocukların düşüncelerinde para, pul, şan, şöhret değil emeklerinin karşılığı olan şampiyon olmak ve Çarşambanın adını ülkede duyurmak. Bu vesile ile çocuklar bu yaşta olmadığı kadar daha inançlı ve azimliler. Buna onlar inandı. Bizler bu serüvende sadece onları duruma motive edip, yönlendiriyoruz. Bu çocuklar kahve köşelerinde, cafe’lerde veya internette gezinerek hayatlarını boşa harcamıyor. Ülke de bir şeyler başararak geleceklerini sağlama almanın ve Çarşamba sevdasını ülkeye duyurmanın heyecanındalar. Bu noktada Çarşamba ve Samsun’ a düşen bu çocuklara maddi ve manevi desteklerini esirgememeleridir. Bu çocuklara Samsun sahip çıkmalıdır” dediler.

Yardımları yapan Oda Başkanları ise, Çarşamba ve Samsun halkının duyarlılık göstererek bu çocuklara destek olmaları gerektiğini dile getirerek, “Çarşamba ve Samsun’ da çocuklarımızın güzel işlerinde sahip çıkılmalıdır. Bunda küskünlük, bananecilik olamaz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Geleceğine sahip çıkmayan memleketler ise geleceğini göremez. Bizler bu noktada çocuklarımıza bir nebze yardımcı olmak için elimizi uzattık. Bizden daha fazlasını verebilecek kurumlarımız ve işadamlarımız mevcut. Onların da konuya hassasiyet göstermelerini bekliyoruz dediler.

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Kenan GÜN- Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber