Yeşilırmakspor beş parasız kaldı

Yeşilırmakspor beş parasız kaldı
Çarşamba 'nın amatör spor kulüpleri yetim, öksüz ve sahipsiz. Yeşilırmakspor U-13 Liginde şampiyon olduktan sonra Türkiye Şampiyonasına gitmek için çıktığı Giresun'da beş kuruşsuz kaldı.

Şampiyona için İlçe iş adamları ve siyaseti yardım elini uzatmağı, miniklerin şampiyonada yola devam etmesi için uzanacak bir el bekliyor.

U13 Çarşamba Yeşilırmakspor Kulübü oyuncu, teknik heyet ve yönetimi Türkiye Şampiyonasında Samsun'un minik sporunu Giresun'da, Trabzon takımlarına karşı temsil etmek için bu ile gittiler. Giresun'da ki şampiyona için yola çıkmadan önce Çarşamba ve Samsun' da çalmadık kapı bırakmadığını dile getiren Yeşilırmakspor Kulüp Başkanı Ömer Öztürk, sitem dolu açıklamalarını sürdürüyor. Öztürk, " Çarşamba ve Samsun' da amatör ve özellikle genç yeteneklerin kendini göstermesini istemiyorlar. Amatöre sahip çıkan yok" dedi.

Samsun bölgesinde ki U13 Ligini şampiyon olarak tamamlamasının ardından Giresun'da Türkiye şampiyonasına gidebilmek için hazırlıklarını yapan Yeşilırmakspor kulüp Başkan, yönetimi ile teknik heyeti maddi imkansızlıklar yüzünden şampiyonaya sıkıntılı gittikleri iddia ediliyor. Giresun'a gitmeden önce Çarşamba ve Samsun' da çalmadık, yardım ve destek istemedik kapı bırakmadıklarını iddia eden Başkan Öztürk, topladığı 3 bin lira ile Giresun' a geldiklerini dile getirdi. Şampiyonanın ilk maçında güçlü Trabzon takımı Arsinspor U13 ile karşı karşıya geldikleri ilk maçlarında baskılı ve güzel bir oyunla sahadan 2-0 gibi bir galibiyetle uğurlamayı başardı. Yeşilırmakspor U13 takım oyuncuları bu gün Ünyespor ile karşı karşıya gelecek. Yarı finaldeki rakiplerini de yendikleri takdirde final oynamak için son finalist takım olan rakiplerinin belli olmasını beklemeye başlayacak.

Ünyespor maçı öncesi yardım isteklerini sosyal medya ve spor severler aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışan Başkan Öztürk, gazetemize yaptığı açıklaması daha büyük şaşkınlık yarattı. Başkan Öztürk, "Çarşamba'dan Giresun'da ki maçlarımız için yola çıkmadan önce Çarşamba İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz'a, İş adamlarımıza, esnaflarımıza ve özellikle AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş' a kadar giderek yardım istedik. Ancak Belediye başkanımız ligde olduğu gibi sağ olsun sadece yakıt ihtiyacımızı karşıladı. Bazı esnaflarımız ise bu çocuklarımızın geleceği için küçük miktarlarda ücretler vererek toplamda 3 bin lira ile buraya geldik. Masraflarımız çok fazla ve Ünye maçına zorda olsa çıkacağız. Ama final maçına maddi imkansızlıklar nedeni ile çıkmayabileceğiz. Çünkü amatör sporcuların, bu çocukların emeklerini düşünen yok" dedi.

Bu gün Giresun'da Ünyespor U13 takımı ile final maçı için sahaya çıkacak Yeşilırmakspor takımına maddi destek gönderilmediği takdirde Final maçına çıkması zor görünen Yeşilırmak U13 takımına verilen değer ilçenin işadamları ve siyasetçilerinin farkı ile düştükleri durumu net gösterecek. Yeşilırmakspor takımına yardım yapmayan siyasi ve işadamları ile bazı kurumları sosyal medyadan adeta topa tutan bazı kişilerinse yaptıkları yorumları dikkat çekiyor.

Konuya duyarlılık gösteren Hamza Arslan ise yazdığı yazıda şöyle dedi: NOT: LÜTFEN OKUYUNUZ: (YEŞİLIRMAKSPOR) Biz Samsun' da şampiyon olduk ve 3 tane seçimimiz vardı. Biri (Giresun, Nevşehir ve Nevşehir) Ondan bize çıkan Giresunspor çıktı. Ama biz gidemiyoruz. niye paramız yok. Ne belediye başkanı yardım ediyor, ne kaymakam bize bir miktar para lazım. Ama olmazsa gidemeyeceğiz. Lütfen elinizden ne gelirse veriniz. Lütfen Büyüklerimiz yani abilerimiz ablalarımız, lütfen yardımcı olunuz. Siz büyüksünüz diye yazıyorum. Lütfen verin. Cuma yani yarın gitmemiz lazım lütfen rica ediyorum."

Bu çağrılara Yeşilırmakspor U13 Takımına yardım etmeyen siyasilerin boy boy iftar sofraları kurmalarına köşe yazarımız Ertan sağlam'ın sosyal hesabından sitem eden Cihan Akkuş, "Zenginlere iftar vereceklerine çocuklara sahip çıksınlar. Köşe yazında dile getir. Gövde gösterisi yapmasınlar. Ramazan boyu takip et, iftar programlarını herkes işin havasında. Milletvekilinden, Başkan'ına kadar herkes sıradan iftar veriyor" dedi. Çarşamba da farklı sor dalında emek ve mücadele veren Ömer Aysan ise yaptığı yorum netti. Aysan, "Abi hangi spora değer verdiler ki!?" dedi.

Kısacası Yeşilırmakspor Çarşamba'nın siyasi, bürokrat ve işadamlarının gerçek yüzü olacak.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber