Yeşilırmak Gazeteciler Derneği Başkanı Erol Şeker’den 10 Ocak açıklaması

Yeşilırmak Gazeteciler Derneği Başkanı Erol Şeker’den 10 Ocak açıklaması
Yeşilırmak Gazeteciler Derneği Başkanı Erol Şeker 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı

Samsun Gazetesi'nden Merve İlhan ve Mustafa İnan'a yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Şeker açıklamasında şunları söyledi. “ Yıllardan beridir en büyük desteğin verildiği iddia edilen yerel basın ve basın mensupları olmadığı kadar bu gün baskı altında ve zor şartlarda mücadele vermektedirler.

Basın bazı çevrelerin hedefi haline gelmiş, bir çok kişi ve kurum yöneticisi, gerçekleri yazanlara, bulundukları gücü kullanarak gazete kapatma, gazetecilere ceza verdirme çabaları içerisinde olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Her 10 Ocak’ta ellerine fotoğraf makinası alarak ve gazetecilere karanfil dağıtarak  yapılan kutlamalar, günü kurtarmak, rutini tamamlamaktan öte geçmemektedir.

 Bu özel gün kutlanmak isteniyorsa, ellerinde yetki olanlar basının ve basın mensuplarının mensuplarının sorunlarına gerçek çözüm yolu bulmalı, çözüm bulma girişimlerinin de destekçisi olmalıdır.

Basın çalışanlarına son yıllarda saldırı ve baskıların giderek arttığını gözlemliyor ve yaşıyoruz. Gazete ve matbaa mühürleyerek, gazetecileri görevleri gereği sorumlu oldukları kurumlara almayarak, soru soran gazetecilere koruma polisleri aracılığı ile sözlü ve fiziki saldırıda bulunarak baskı ve sansür uygulandığına sık tanık oluyoruz.

Hatırlanmalıdır ki; 15 Temmuz hain saldırı gecesi Devlet kurumları dahi Cumhurbaşkanının açıklamasını yapamazken, özellikle yerel basın kendi imkanları ile açıklamaları ülkeye duyurmuş ve devlet uçurumun eşiğinden döndürülmüştür.

Yine her zaman olduğu gibi canı pahasına fedakarlıklar içinde emek veren, mücadele eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamaya hazırlandığımız günden bir gün önce görevini yapmaktan başka bir düşünceleri olmayan Samsun Gazetesi'nden meslektaşlarımız Merve İlhan ve Mustafa İnan'a Samsun Büyükşehir Meclisinde yapılan saldırı bizleri fevkalade üzmüştür. Bu çirkin saldırıyı ve saldırganları kınıyor,  olaydan dolayı özür dilenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Bu nedenlerledir ki; her 10 Ocak' ta olduğu gibi bu yıl da karanfil dağıtarak, kamera, fotoğraf makinesini ellerine alarak şirinlikler ve show yapılarak yapılan kutlamalar artık çözüme dönüşmeli, bir şeyler yapmak isteyenler basına sahip çıkmalıdır. Bu yapılmadığı sürece kutlama için yapılanların gösteriden öte bir anlam taşımadığının bilincindeyiz. Basına gerçek destek veren, sahip çıkan, sıkıntılı zamanlarında  yanlarında olan herkese meslekdaşlarımız adına teşekkür ediyor. Saygılarımızı sunuyoruz.

Basın özgür olduğu sürece toplumlar kalkınır. Gerçek gazeteciler ve basın emekçilerine ciddi ve gerçek anlamda sahip çıkıldığı, özgür, baskının olmadığı nice 10 Ocaklara ulaşma dileği ile  meslektaşlarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan gazeteciler gününü kutluyor başarılarının devamını diliyorum. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber