Yeşilırmak Anadolu İ.HL' de "Kutlu Doğum" Etkinliği

Yeşilırmak Anadolu İ.HL de Kutlu Doğum Etkinliği
Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftası nedeni ile okulda gerçekleştirdiği etkinliğe ilgi büyük oldu

Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.) doğum günü adına son yıllarda kutlanmaya başlanan "Kutlu Doğum Haftası" tüm Türkiye' de olduğu gibi Çarşamba'da da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilmeye devam ediyor. Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul yönetimi okul konferans salonunda gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde Kur-an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve Okul Müdürü Ömer Yıldız'ın kendi kaleme aldığı metinin okunması ile dikkat çekti.

Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ömer Yıldız, yaptığı konuşmasında Peygambere olan özlem ve hayatı içinde yaşadığı ve herkesin bildiği tüm dikkat çeken olayları kendi düşünce tarzı ile kaleme aldığı konuşmasında, "O Hz. Ebubekir değil mi ki Peygambere zarar vermesin diyerek yılanın deliğine ayağını koyan, O örümcek değil mi ki mağara girişine kimsenin tahmin edemeyeceği ağını ören, O güvercin değil mi ki mağara girişine gelip yumurtasını bırakan ve inanmayanlara perde olan. Onlar kadar bile olmak veya onların yarısı kadar olabilmek önemlidir. O alemleri rahmet olarak gönderilen Peygamber Muhammed Mustafa'yı (s.a.v) anlamak ve ona inanmak" dedi.

Konuşma sonrasında Peygamber'in hayatını anlatan slayt gösterisi sonrasında Çarşamba Yeşilırmak Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf Öğrencilerinden Furkan Aydın Kur'an-ı Kerim okudu. Daha sonra 11. Sınıf Öğrencilerinden Can Sel, naat, Kader Soykan Peygamber adlı şiir, Ahmet Temiz ise ney taksimi eşliğinde Esma ü Hüsna'yı okudu. Etkinliğin son bölümünde ise Okul öğrencilerinden oluşturulan İlahi grubunun bir birinden güzel İlahileri seslendirmesi sonrasında etkinlik sona erdi. 

HABER-FOTO: Nuri Oğuzhan ŞEKER- Sezer ÇOBAN

 

ihl-kutlu-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber