Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yerel seçimler başlıyor

Yerel seçimler başlıyor

 

Yerel seçimlere hemen hemen bir yıl kalması üzerine AK Parti çalışmalarına başladı bile. Diyeceğim ama MHP ve CHP de de start yavaş yavaş verildi. Bu seçimlere ne AK Parti ne de bir başkası önde giremiyor. Giremiyor diyorum çünkü bu seçimler genelde vatandaşın kendisine 5 yıl süre ile hizmet vereceği Belediye Başkanlarını seçecekler. Ama bir farkla seçilecek yeni isimler.

Artık Büyükşehir Belediye yasası ile seçim yapılacak. Yani Çarşambanın en ücra köşesinde ki oy veren vatandaşımız aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanı ve kendi bulunduğu ilçenin belediye başkanına oy verecek. Bu yeni sistemin çok sıkıntı ve dertlerinin de olacağını söylemek gerekiyor. Çünkü İl Genel Meclis Üyeleri kaldırılacağı söyleniyor. İl Özel İdaresi ile Büyükşehir Belediyesi artık köylere ve ilçelere hizmeti ilk adımdan verecek.

Bana göre bu kısmı MİLLETVEKİLLİĞİNİN VERİLMESİDİR.

Diğer adı ile önümüzde ki süreçte değişecek Anayasa, peşine seçilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Genel seçimlerle birlikte hazır olun FEDERASYON SİSTEMİNE geçtiğimizin resmi olacaktır. Bu nedenledir ki seçimler ilk defa Türk Halkı için çok düşünülerek verilecek oylara bağlıdır. Ya değişen ve değişirken küçük ülkeciklere (federasyonlar) bölünerek devam edeceğiz yaşantımıza ya da tıpkı Cumhuriyet döneminde kabul edilen yada diğer adı ile Kurtuluş Savaşında Dedelerimizin, atalarımızın çizdiği çizgiler tam kalacak ve yine aynı yolda aynı kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Ama en fazla size hizmet edecek Belediye Başkanını seçerken;

-Size sahte gülücükler değil içten davranan isimlerden olmasına,

-Size hizmet verip yüzünüze hiç bakmayan, içinize hiç girmeyen değil içinizde gezip sizinle dertlenecek, sizinle gülecek ve ağlayacak isimleri seçmenize,

-Size hizmet verdim diyerek kafasına göre önüne gelene “Benim dediğimi ya yapacaksınız, ya da sizi ezer geçerim” zihniyetinde olmayan,

Kısacası ve özü şu ki: İyi hizmet yapmış olsa bile bizi bizim gibi görüp, bizim gibi yaşamayan ve bizim gibi değil de elitlerle yatıp kalkan, yiyip içen, halkı unutanları seçmemenizin en önemli bir fırsatıdır.

Bu noktada yerel seçimler erken başladı. Hızlı da gidecektir. Kim kazanır yada diğer deyimle hangi parti adayı kazanır onu şimdiden bilmek mümkün değil ancak, Şehitler yavaş yavaş gelmese bile terör ve teröre bakış açısının devam edip etmeyeceği kararı ile birlikte ülkenin gelecekte ne olacağı yada nereye gittiğinin kararını verecek seçim olacaktır.

Ama Çarşamba’ da duyumlarımıza göre DEĞİŞİM ŞARTMIŞ. Bu noktada derler ki bazı kesimler: Başkan süresini doldurdu yapacağını yaptı ama artık o Milletvekilliğine hazırlanıyor. Yani AK Partide artık yeni bir aday arayışına hem vatandaşlar hem de partililer başlamışlar bile.

MHP der ki: Bizim aday listemiz çok kabarık ve halka hizmette aranan tüm vasıfları kim taşıyor ve sözünün ri olacaksa onu aday göstereceğiz.  CHP ye gelince; CHP kendi içinde bir türlü barışı sağlayamadı gitti. Her ne kadar kavga ve gürültü olmuyor gibi görünse bile onların işi çok ama çok zor. Şimdiden seçim çalışmalarına başlayan siyasi partilere başarılar diliyorum. Halkı düşünen iş yaptım deyip halkı görmezden gelenlerin seçilemeyeceği bir seçim olması dileklerimle…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi