Yerel Gazeteler Temsilcilerinden Vali Aksoy'a Ziyaret

Yerel Gazeteler Temsilcilerinden Vali Aksoya Ziyaret
Samsun’un ilçelerinde yayınlanmakta olan resmi ilan alma hakkına sahip Vasıflı Gazete Sahipleri Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Resmi İlan Alma hakkına sahip Yerel Vasıflı Gazete temsilcileri ziyaret esnasında yerel gazetelerin son zamanlarda yaşadıkları sorunlar masaya yatırıldı. Gazetelerin özellikle Basın İlan Kurumu (BİK) ve Büyükşehir Kanunu sonrasında Gazetelerin yaşadığı sıkıntılar ve Kamu Kurumlarının keyfi uygulamaları nedeni ile yaşanılan sıkıntılar ve sorunlar hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Vali Aksoy'a Yerel Gazete temsilcileri, özellikle ilçelerde ki bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının özellikle 4743 sayılı Kamu İhale Kanunu (KİT) ve buna bağlı olarak 195 sayılı Basın İlan Kurumu yasasına aykırı hareket edildiğini dile getirerek, gazetelerin kanunu yasal haklarının görmezden gelindiği ve bu şekilde yapılacak ihalelerin kamuoyunda ve kanunlar çerçevesinde sıkıntılar yaratmasının gelecekte daha büyük sorunlar yaratabileceği dile getirildi. Yerel Gazete temsilcilerinin sıkıntılarını yakından ilgilenerek dinleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise konu ile kanunlar çerçevesinde ilgileneceğini ve çözüm için gerekenleri yapacağını söyleyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Valilikteki ziyarette Samsun Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsmail Temiz, Çarşamba Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, Bafra Altınova Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Bafra Orta Karadeniz Gazeteciler Dernek Başkanı Bilal Murtezaoğlu ve Bafra Kızılırmak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abdullah Özdemir hazır bulundu.

HABER-FOTO: Ayhan GONCA

yerel-gazeteler-temsilcilerinden-vali-aksoya-ziyaret.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel