Yeni teşvikle otomotiv sektörü atakta

Yeni teşvikle otomotiv sektörü atakta
Ekonomi Bakanı Çağlayan, 15 Şubat'ta açıklanan yeni teşvik sistemiyle beraber Türkiye'de otomotiv sektörünün atağa geçtiğini belirterek, ''(Yeni teşvik sistemiyle) Yeni yatırımlar ve kapasite arttırımları sözkonusu olacak''

83. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'na gelerek, Türkiye'de yatırımları bulunan çeşitli ülkelerden otomotiv sektörünün önde gelen firmaların stantlarını gezen Bakan Çağlayan, firmaların en son çıkardıkları yüksek teknolojiyle üretilmiş yeni araçları hakkında bilgi aldı. Çağlayan, fuardaki gezisi sırasında kendisini takip eden Türk basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

Son birkaç gündür, Türk iş dünyasının 100'e yakın temsilcisiyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ekonomik ilişkileri geliştirmek üzere temaslarda bulunduklarını anımsatan Çağlayan, ''Bilhassa Türkiye'ye güvenmiş, Türkiye'de yatırım yapmış olan firmalarımızla beraber onları ziyaret etmek onları cesaret vermek adına buradayım'' dedi.

Bakan Çağlayan, 15 Şubat'ta açıklamış oldukları yeni teşvik sistemini hatırlatarak, ''Yeni teşvik sistemimizle beraber otomotiv sektörümüz atağa geçti. Yeni yatırımlar ve kapasite arttırımları söz konusu olacak ve biz, Türkiye'deki otomotiv sektörünün yerlilik oranlarını arttırma noktasında bu çalışmayı yaptık. İnşallah, bunların sonuçlarını bu yıl ve önümüzdeki yıl göreceğiz'' diye konuştu.

Otomotiv sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Cenevre Otomobil Fuarı'nda yaptıkları ziyaretlerinin amacını yatırımcıları dinlemek ve onları yalnız bırakmamak olduğunu dile getiren Zafer Çağlayan, ''Amaçlarımızından bir diğeri de, Sayın Başbakanımızın her fırsatta dile getirmiş olduğu yerli otomobil, yerli marka, bakın; isminin yerli olması değil, markanın yerli olması ve bununla beraber, Türkiye denildiğinde o markanın, marka söylendiğinde de Türkiye'nin akla geldiği bir markayı oluşturma noktasında görüşmelerimiz de olacak. Bunlarla ilgili fikir alışverişi destek amaçlı bugün buradayız'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel