YENİ SİSTEME ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEPKİ

YENİ SİSTEME ÜLKÜ OCAKLARINDAN TEPKİ
YÖK Başkanı Profesör Yekta Saraç'ın açıkladığı yeni Yükseköğretim Kurumları Sınavına bir tepkide Samsun Ülkü Ocakları'ndan geldi.

 

BİNA YAPMAKLA EĞİTİM OLUNMUYOR

Türkiye'nin geleceği olan gençlerin eğitimi gibi çok önemli bir konu tek gecede değiştirildi. En başından beri hatalı bir değişim süreci izledi. Cumhurbaşkanı bir gün sınav sistemi değiştireceğim dedi ve hızlıca eğitim sistemi değiştirilmeye çalışıldı. Sormak istiyorum Milli Eğitim Bakanı çalışmıyor da onun yerine de mi çalışmaları Cumhurbaşkanı yapıyor? Eğer durum böyle ise Milli Eğitim Bakanı bakanlık maaşını Sayın Cumhurbaşkanına versin. Üniversitelerde ki sıkıntı hepimizin malumu. Her yıl 2 milyon kişi sınavlara giriyor. Lakin istediği bölümü okuma şansı kazanan öğrenciler çok azınlıkta. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin ve öğrencilerin sorunlarını çözme konusunda sınıfta kalmış; anlamlı çalışmalar yapamamaktadır. Tek yaptıkları iş müteahhitlik ve taşıma hizmetleridir. Mevcut liseleri başka noktalara taşıyıp yeni liseler kurup, Eğitim konusunda bir gelişim gösterdiğini sanıyorlar. Böyle olunca da isimlerinin Milli Eğitim Değil "Eğitim Sektöründeki Müteahhit" yapmaları daha uygun olacaktır." dedi

Yeni sınav sistemi Tarih ve coğrafya bilmeyen nesiller yetiştireceğini vurgulayan Altıntaş "Yeni sınav sistemi sosyal açıdan sorunlu bireyler yetiştirecektir. Tarih ve Coğrafya, sayısal öğrencilerine artık sorulmadığı için öğrenciler tarafından umursanmayacak. Tarih ve Coğrafya bilgisinden yoksun bir gençlik yetiştirilecek. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği şu sözü hatırlatmak istemektedir: "Tarih'ini bilmeyen milletler yok olmaya mahkumdur." dedi.

Batı özentisi bir eğitim sistemi oluşturarak milli olunmayacağını söyleyen Yalçın Altıntaş "Yekta Saraç yeni sistemini açıklarken "batıdaki gelişmiş ülkelerden alınmış sistem" olarak nitelendirmektedir. Çok açıktır ki; ABD'deki SAT sınavı temel alınmıştır, lakin bu sınav sistem ABD için yapılmış bir sistemdir ve bizim üzerimize uymaz. Milli bir tarihi olmayan, Milli bir edebiyatı olmayan bir ülke ile kendimizi bir tutamayız. Ayrıca unutulmaması gerekir ki; bilimde teknikte ve sanatta ileri bir düzeyde olan Almanya 2. Dünya savaşı sonrası eğitim sistemini oluştururken Prof. Dr. İbrahim Kafesoğlu'nun Türkiye'ye hazırladığı ama kabul edilmeyen eğitim sistemini alıp kendilerine uyarlayarak günümüz seviyesine gelmişlerdir. Batı özentisi yerine kendi değerlerimize sahip çıkmalıyız."diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim