Yeni şehir stadyumu hazır durumda mı?

Yeni şehir stadyumu hazır durumda mı?
Geçtiğimiz hafta Çarşambaspor İle Dikbıyık Spor arasında oynanan maçın ardından hizmete açılan yeni şehir stadyumun eksiklikleri dikkat çekti

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Hafta sonu oynan Çarşambaspor ile Dikbıyıkspor arasında oynanan karşılaşma ile hizmete açılan Yeşilırmak stadyumunda bulunan eksiklikler stadın henüz futbol müsabakalarına hazır olup olmadığı konusunda kafalarda soru işareti oluşturmaya başladı.

İlk bakışta yeni ve modern bir stadyum görüntüsü ile karşımıza çıkan stadyuma, biraz daha yakından bakıldığında birçok eksiklik ortaya çıkıyor. Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğü ile Çarşamba Belediyesi’nin aralarında imzaladıkları protokolün ardından Eski Şehir stadyumun arsa bedeline karşılık Çarşamba Belediyesi tarafından yaptırılan ve Gençlik ve Spor ilçe Müdürlüğüne devri gerçekleşen stadyumda ilk maç hafta sonu oynandı.

1-O Çarşambaspor’un galibiyetiyle sonuçlanan yeni stadyumdaki ilk maçta skorun kısır olmasından kaynaklı izleyicilerinde dikkatinden kaçan stadyumun skorboardunun olmamasıydı. Yeni Stadyumda dikkat çeken bir diğer noktada yedek kulübeleriydi. Yedek kulübeleri için özel bir yer düşünülmeyen stadyumda yedek kulübeleri sahadan uzak ve görüş alanı kısıtlıydı. Tribünlerin alt kısmına yapılan birkaç oturma yerinin ardından üstü örtülerek yedek kulübesine dönüştürülen alanlar Teknik Direktörler içinde sorun oluşturdu.

Hafta sonu oynanan maçta dikkat çeken bir diğer nokta milyonluk yatırımda milyarlık ses sistemi kurulmamış. Ses sistemi eski usul yöntemlerle geçici olarak halledilmişti. Hakem Odası, soyunma odasında tamamlanmadan yarım yamalak şekilde futbolcu ve hakemlerin hizmetine sunuldu.

Edinilen bilgilere göre dönemin başında yapımı tamamlanmasına rağmen çimleri otursun diye bekletilen stadyumda çimler yine dorun olarak karşımıza çıktı. Saha zemininde ki çimlerin bazı noktalarında bulunan çukurlar sporcular sakatlanma tehlikesi saçarken, hafta sonu oynanan maçta bir talihsizlik yaşanmadı. Çimlerin uzunluğu ise dikkatlerden kaçmayan bir görüntü olarak karşımıza çıktı.

Her şey kötü müydü?

Stadyumu dikkatli gözle baktığımızda birçok eksiklik olduğunu dile getirdik. Bir nokta vardı ki stadyumun en büyük artısı olarak karşımıza çıktı. Özenle, olimpik standartlarda yapılmış atletizm pisti. Üzerinde yürüdüğünüz zaman bile artısını hissettiğimiz pist Çarşambalı atletizm meraklısı sporcular bulunmaz bir nimet olmuş. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Spor