Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yeni nesil yalakalara “YALAK” bulamaz olduk

Yeni nesil yalakalara “YALAK” bulamaz olduk

 

Artık insanların VURDUMDUYMAZ veyahut VİCDANLARINI BİR KENARA BIRAKTIKLARINI GÖRMEKTEN bıktım usandım. Abuk sabuk önüne gelenle birisi hakkında akla hayale gelmeyenleri perde arkasından konuşanlara, fotoğraf makinesini, kamerayı döndürdüğünüz anda BEN KONUŞMAM. FİLANCA İLE SİZDEN SONRA BENDE Mİ ARAMI AÇAYIM” kıvırtması ile kıvırdığını görmek inanın ki artık insanlığın öldüğünün son raddesi olsa gerek.

Biliyorsunuz Çarşamba’ da DOĞAL AFET YAŞANDI. Hiç birimiz bu doğal afet nedeni ile kimseyi suçlamadık. Çünkü doğal afeti daha dünya da önleyecek bir ülke, kişi bulamadı. Kaldı ki Çarşamba’da buna çözümü bulacak bir böyyük insan veya kurum bulmayı hayal bile etmeyin. Ama biz Haberciliğimizi yaptık. Haberciliğimizde ise doğal afetin ardında bıraktıklarını anlattıktan sonra BAŞKANLAR NEREDE dedik. Belediye yetersiz dedik.

Haberlerimize yorum yapanlar gibi bizimle bire bir konuşanlar olsun, telefonla arayıp haberleri sözüm ona eleştirenler oldu. Eleştiri güzeldir. Hele ki bize eksikliklerimizi gösteriyorsa daha da güzeldir. Ama art niyet varsa işte o noktada ELİNSAAAAF demekten öte hiçbir şey yapamıyoruz.

Efendim bizim Belediye Başkanını sevmediğimiz için böylesi haberler yaptığımızı belirtiyor bazı okuyucularımız. Oysa yıllardır en azından 2004 yılından 2009 yılına kadar iyi ve eksikleri yazdığımız gibi 2009 dan bu yana da aynı kararlılığımızı sürdürüyoruz. Yanlışı eleştirmek, konuşmak erdemliliktir.

Biz hep bunu dedik durduk. Kimseye küsme, kin duyma lüksümüz yoktur. O kadar kızgınlığımız olan insanları haber yaptık ki. Hem de iyi haber. Bunlar arasında Belediyede var. Unutanlara geriye dönüp bulamıyorsalar gelsinler ARŞİV den bulup gösterelim.

Ama insanlarda VİCDAN ya da sadece YALAKALIK olsun diyerek yazı, konuşma yapınca ortaya koyulacak YAKLAK BULAMAZ OLDUK. Yalağı olan bize haber versinler de yalakalara ulaştırmalarını sağlayalım. Yakında hiç güvenecekleri bir dal kalmayacak. Bizden şimdiden söylemesi.

Evet Doğal bir Afet yaşandı. Hadi bana söyleyin kaç belediye ekibi iş yaptı açıklama, geldi de biz mi yayınlamadık. Kaç ihbar olmuş kaç insana, esnafa yardım edilmiş. Açıklasınlar yayınlayalım. Kişilerle işimiz yok. Bizim işimiz yanlış, eksik ve hatalardır.

Bizler de hata yaparız çünkü insanız. Ama bunu yaparken asla kenarda köşe de YALAKA TUTUP KONUŞTURMAYIZ. Dobra dobra kendi savunmamızı kendimiz yaparız. Bizim tarafsızlığımıza hala laf edenler örnek mi istiyorsunuz?. Geçtiğimiz aylarda Şehir İçme suyu borusu patladığında herkes ( ki bu gün belediyeyi savunan bazı zatı muhteremler de başta olmak üzere) herkes neden bunu haber yapmadın. Abdest alamaz olduk dediklerinde yaptığımız haber de ne dedik?: “Başkanın su çabası”, yol yapıldı “Teşekkürler Başkan” dedik daha ne olacaktı?. Sizin gibi yalakalık mı etseydik. Bize yakışmaz. Yakıştırmak isteyenler kendileri gitsin diyeceğim ama oralardan hiç çıkmıyorlar ki…

Neden?. Çünkü o gün bu haberlerden su için Belediyeden açıklama geldi ve işin doğrusunu yazdık. Kendi edindiğimiz bilgileri kendimize sakladık. Bir daha olur ve aynı kararlılık olmazsa ikisini bir yazarız. Biz yolumuzdan hiç dönmedik ki…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi