Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

Yeni Nesil 2020’ye götürücek

Yeni Nesil 2020’ye götürücek

Sevgili hemşerilerim. Siyaset şimdi yepyeni bir döneme giriyor. 2002’de başlayan 2014’de bir dönem siyasete damgasını vuran ülkeye büyük hizmetler eden AK Partide yepyeni bir dönem başlıyor süreç artık yeni vizyonlar yeni projeler sunacaktır.

12 yıl memleketi idare eden AK Parti hükümetleri aynı karalıkla 2015’de süratle hazırlanıyor. Şimdi Başbakan Sayın Davutoğlu yönetiminde yoluna devam edecek. 2015’de AK Partinin yüzde sekseni yenilecek daha genç kadrolar hizmet aşkıyla yep yeni bir genç nesil işin başında olacak işte bu genç kadrolar Türkiye’yi 2020’ye götürecek kadrolar olacak.

12 yılın vermiş olduğu siyasi tecrübe AK Partinin yol haritası ülkenin geleceğini belirleme noktasında onlara bırakılan bu mirası 12 yıldır başlarında iyi bir komutan vardı. Nice zorluklara rağmen ülkeyi bu günlere taşıyan kumandan başbakan artık yok.

Bu AK Partide ne gibi gelişme getirecek onun yolunda gidildiği takdirde çok yazık olur Allah Korusun kimse toplayamaz. Artık süreç biraz zor bu sınavı AK Parti iyi verirse uzun yıllar bu ülkeye hizmet etme noktasında bir sorunu olmaz. Ama sen ben kavgasına dönerse ben bunu düşünmek bile istemiyorum. Allah Korusun o zaman bu millete yazık olur.

AK Partide durum böyle ama muhalefet ne yapıyor. İşte sorun birazda burada. 12 yılda görüldü ki AK Partinin hızına yetişemedi. Bundan sonra onlar içinde bir milattır . Ya kendini sonlandıracak ya da yeni Türkiye’de şaha kalkacak. Bu tamamıyla onların elinde olan bir şey. Çok iyi organize olmalıdır iyi projeler siyasi partiye ihtiyaçları var.

Çok gezen bir kardeşiniz olarak bu ışığı muhalefet partilerinde maalesef görmedim. Ama arzu ediyorum bundan sonra inşallah görürüm. Bazen bu partilerin içinde çok kıymetli arkadaşlarımız var. Onlarda bu ülkenin iyi noktaya gelmesini istiyorlar. Bazı sohbetlerim de konuşuyoruz hepsinin temennisi güzel günlerde mutlu bir Türkiye de yaşamak. Onlara sorduğumda peki eksik nerde inanın bu kardeşlerim de bunun cevabını veremiyorlar.

Ama görüşüm iyi bir kenetlenmeyi sağlayamıyorlar. İyi bu millete anlatamıyorlar. Bu işin temeli sohbetlerde sen haklısın ben haklıyım noktasında olursalar işte yanılmış olurlar. Siyaset çok uzun bir maratondur bazı kazanımları uzun sürede elde edebilirsin. Ç alışacaksın, üreteceksin, yılmayacaksın o zaman sonuca daha yakın olursun.

AK Partinin içinde bulunmuş bir kişi olarak ben ne CHP ve nede MHP de hiçbir zaman bir ilke danışma veya bir il danışma toplantıları duymadım. Hiç bir basında da okumadım işte bu gibi toplantılar yapılmazsa siyasette bir eksikliktir. AK Partinin başarılı olma nedenleri her gün bir yerde bir toplantı bir müzakere halkla buluşma, halkı dinleme taleplerini alma istişare toplantıları yapmak ve buna göre değerlendirilip yol haritasını belirlemekten geçiyor.

O zaman ortaya halk idaresi dediğimiz halk iradesi ortaya çıkıyor. Buda millet yönetimi oluyor. Tabiki de sonuçta kendiliğinden ortaya çıkmış oluyor. İşte bütün mesele bu halka millete yakınlaşmak millet temsilcilerini yanında görürse millete bu duyguyu yaşatırsa o zaman bu millet sana istediğin desteği verir. Seni yalnız bırakmaz iyi bir yeni Türkiye için Allah yolumuzu açık eylesin.

Saygılarımla

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi