Yeni Mezarlık Düzenleniyor

Yeni Mezarlık Düzenleniyor
Çarşamba Belediyesi tarafından 2014 yılı itibari ile açılan Ayvacık yolu üzerinde ki 'Yeni Şehir Mezarlığı' 30 Mart Yerel seçimleri sonrasında Büyükşehir'e devredilmesi ile beraber çevre düzenlemesine başlanıldı. Çalışmalarla birlikte çirkin görüntüler ve

Çarşamba Belediyesi tarafından 2009 yılı seçim döneminde Yeni Şehir Mezarlığı yapılacağının açıklanması sonrasında yaklaşık 4 yıl sonra 2014 yılı başlarında açılan Ayvacık yolu üzerinde ki Yeni Şehir Mezarlığı çevre düzenlemesine başlanıldı. Yeni Şehir Mezarlığında Büyükşehir Belediyesi Çarşamba Belediyesinin çoğu hizmetlerini devralması ile birlikte haberimiz sonrasında dikkat çekmişti. Mezarlık içinde hayvan otlatılmasına ve dışında herkesin gezip dolaştığı alan gibi kullanılmasına vatandaşlar tepki göstermişti.

Büyükşehir yasası ile birlikte Mart ayında Samsun Büyükşehir Belediyesine devri yapılan Yeni Şehir Mezarlığı daha sonra yeniden Çarşamba Belediyesine geri verilmesi üzerine Çarşamba Belediye Başkanı Dündar mezarlıkta çalışma başlattı. Çarşamba Belediyesi tarafından mezarlık alanının içinde ki tüm çirkin görüntüler temizlenirken, mezarlık ortasından büyük bir yol ve çevre yol düzenlemelerinin yanı sıra mezarlığı çepe çevre çevreleyecek şekilde duvar örülmeye başlandı.

Yerel seçimlerden sonra Mayıs 2014'te yeni şehir mezarlığında ki çirkin görüntülere tepki gösterdiklerini gazetemizde yayımladıktan sonra Yeni Şehir Mezarlığının yapımını görerek gazetemizi arayıp bilgi veren bazı vatandaşlar, Bu yeni mezarlıkta her gün sabah saatlerinde çok sayıda büyükbaş hayvanlardan oluşan sürünün mezarlıkta otlatılıyordu görüntü ise mezarlığa hiç benzemiyor, başında hayvanlar duruyordu ifadelerini kullanan vatandaşlar," Burada artık bir kaç kişinin, yarın daha fazla sayıda insanımızın anne, baba, akraba ve ailelerinden hayatını kaybedenlerin mezarları olacak. Mezarlığın eski görünümü yerine şimdi yapılan ve daha sonra mezarlık alanı içerisine yapılacak cenaze yıkama odası, su ihtiyacı için çeşmeler, görevli binaları gibi yapılarla modern bir çehreye kavuşacağını öğrendik. Bu bizleri çok memnun etti. Yapılan her işin yarım yamalak seçim malzemesi olarak değil tam anlamı ile halkın hizmetine sunulacak şekilde yapılması daha güzel. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandılar.

 bu durumuna sessiz kalınması insanlık değil diyerek düşünüyoruz. Bu manzarayı da görünce şok oluyoruz. Hayvanların nasıl olurda mezarlıklara kadar girebiliyor. Burada herhangi bir bekçi yok, hatta mezarlık duvarı bile yok. Neden yetkililer gerekli çalışmaları yapmıyor, önlemleri almıyorlar. Ölen ölülere de saygı kalmadı mı?" şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Mezarlık çevre düzenlemesi ve çalışmalarının başlaması ile birlikte Çarşamba Yeni Şehir Mezarlığında geçmiş aylarda hayvan otlatılırken bu gün hayvanların mezarlık alanına sokulmadığı ve göze hoş olmayan her türlü görüntülerden temizlendiği gözlenirken vatandaşlar bu nedenle de yetkililere ve duyarlılık gösterenlere teşekkür ettiler.

HABER-FOTO: Kenan GÜN- Ayhan GONCA

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber